Kritikus hiba a Coinomi walletben?

Megosztom

A héten az Enjinről szóló hírek kommentjeiben került szóba a Coinomi tárcája is, aminek feltöréséről az elmúlt órákban három wallet felhasználó fórumbejegyzése is megjelent a Reddit kriptopénzes csoportjaiban (1, 2, 3).

Miután egyikük alaposan utánajárt annak, hogy miként kerülhetett sor a támadásra, legnagyobb meglepetésére arra jött rá, hogy a wallet a seed jelszó megadása során automatikusan elküldi azt a Google helyesírás ellenőrzőjének, vagyis az elviekben titkosított adatok egyszerű szöveg formátumban is hozzáférhetővé válnak az interneten keresztül.

A Coinomi egyelőre elzárkózott attól, hogy elismerje a hibát és a posztoló szerint törölte az ezzel kapcsolatos, nyilvános twitter csatornán közzétett panaszát is. Mivel az ügy elég nagy publicitást kapott, valószínűleg nem fog elmaradni a hivatalos reakció sem, de addig is azt javasoljuk, hogy függesszétek fel a tárca használatát.

Az eset kapcsán egyébként sok kommentelő az áldozatok felelősségét is felvetette, egyikük ugyanis 70 000 dollárnyi kriptopénzt bízott rá egy egyszerű telefonos alkalmazásra, miközben 70 dollárért egy feltörhetetlen Ledgert is vásárolhatott volna magának.

Megosztom
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel