Szárnyalnak az altok, itt az új „altcoin évszak”?

spot_img

Az utóbbi két hónapban a Top100 számos szereplője komoly emelkedésen van túl. Míg a BTC 3100 és 4100$ között yoyózik, az ETH 60%, az LTC 150%, a Binance BNB-je 200% pluszban jár. A komoly emelkedés mellett az is látható, hogy egy hónapja folyamatos az altok árfolyamának emelkedése a heti grafikonon nézve.

A nemzetközi kriptós médiában megjelentek az utóbbi napokban az alcoin seasonről, az új altcoin tavaszról szóló hírek. Nézzük milyen az, mikor megindulnak az altok, aztán pedig átnézzük a Google Trends aktuális keresési statisztikáit, hogy bizonyítékot találjunk a megszaladó érdeklődésre.

A legjelentősebb kriptopénzek kapitalizációjának alakulása a teljes piac százalékában, 2013 óta

2017 elejétől kezdve kaptak az altcoinok valódi erőre, előtte a Bitcoin részesedése végig 80% fölött maradt a piacon. 2017 során elindult az ICO őrület, a nagy növekedési potenciállal kecsegtető, gyakran teljesen random kriptopénzekbe pedig folyamatosan áramlott a pénz az egyébként szinte végig emelkedőben lévő BTC-ből is. 2017 nyarára a BTC piaci részesedése megfeleződött, ekkor már naponta előkerült az ETH általi trónfosztás lehetősége is.

Aztán mikor már az altok nagy része komoly emelkedést produkált, az új vásárlók érkezésével párhuzamosan beindult a BTC-be való visszaáramlás, ami, mint tudjuk, 20.000 dollár környékén tetőzőtt 2017 decemberében. A BTC látványos összeomlása után újabb altcoin hisztéria következett, a befektetők Tetherbe és altokba ugrottak a szakadó Nagy Testvérből, január első hetében láthattunk 160-200 dolláros NEO-t, 1400 dolláros Ethereumot és 0,25$-os Tront. Számos olyan projekt is produkált 5-10x növekedést az utolsó héten, amely egyébként semmilyen felhasználási móddal vagy éles termékkel nem rendelkezett, a saját blokkláncról már nem is beszélve.

A kapitalizációs grafikonon jól látható, hogy a befektetők most sokkal óvatosabbak, a biztonságosabbnak tartott BTC aránya 50-55% között maradt az utóbbi hónapokban, tartós emelkedés úgy, hogy a BTC nem töri át tartósan felfelé a 4200-as fontos szintet, nem valószínű.

Több cikket is olvastunk a Google Trends “Altcoins” kereséseinek megugrásával kapcsolatban , sőt néhány helyen azt is leírták, hogy meghaladta a 2017 végi állapotot. Ez nem igaz, egy gyors keresés után kiderül, hogy az akkori 50%-án járunk, viszont azóta történt néhány változás a statisztika megjelenítésében: Ma már a Google algoritmusa által kapcsolódónak vélt kulcsszavak kereséseit is hozzászámítja az “Altcoins témakör” számaihoz

Sima “Bitcoin” keresésre a következő a helyzet globálisan:

Az év legalacsonyabb értékén vagyunk, a 2017 végi érték 8%-án. Nyolc. A “buy bitcoin”-t tehát vásárlási hajlandóságot vizsgálva még rosszabb a helyzet, a csúcs 4%-a körül járunk, ami az utóbbi két év legalacsonyabb értéke.

Korábban volt már róla szó az oldalon, hogy az érdeklődés az emelkedő árak következménye, és nem fordítva, ezért az árfolyamok jövőbeli alakulásáról ezekből az adatokból nem sok mindent lehet leszűrni. Az altok emelkedése addig folytatódhat, míg a BTC oldalazik vagy felfelé mozdul, és a heti grafikonon trendváltás történik. Lefelé mozdulás esetén azonnali eladási hullám következik, mint minden korábbi esetben.

Altcoin tippekért, kereskedéssel vagy kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, és közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához! Az XTB kereskedő platfom használatáról készített első videónkat itt találod, a kereskedési alapokat és tudnivalókat összefoglaló ingyenes e-bookjukat pedig itt érheted el.

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img