Te hol voltál 2008. október 31-én?

spot_img

Tavaly októberben lett tíz éves az a bizonyos dokumentum, ami mindannyiunk – legalábbis sokunk – életét megváltoztatta. Akár azért, mert jókor, jó helyen, jó érzékkel beszálltunk és sokat kerestünk, akár azért, mert annyira megkedveltük a területet, hogy nap, mint nap olvasunk és tanulunk róla, igyekszünk fejlődni. Sokan vannak olyanok is, akik akár kereskedőként, akár hodlerként, netán tanárként vagy újságíróként az életük, az idejük jelentős részét a kriptopénzeknek szentelik.

2008. október 31-én jelent meg a Bitcoin White Paper, egészen pontosan Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System címmel.

Az azóta eltelt több mint tíz év során megszületett egy egész ipar, egy korábban sohasem látott jelenség, a közgazdaságtan és az informatika, a pénzhez való viszonyulásunk ősi elemeinek különleges ötvözete. 2019 elején még mindig nem tudjuk biztosan, hogy a kriptopénzek elterjedhetnek-e a társadalom széles köreiben, az viszont kétségtelen, hogy a szellem kiszabadult a palackból, visszaterelni már nem lehet.

A hosszú hétvége első napján és különösen az egyik legfontosabb nemzeti ünnepnapunkon technikai analízisek, találgatások, konszenzus mechanizmusok helyett egy kérdéssel fordulunk olvasóinkhoz:

Te hol voltál, mit csináltál 2008. október 31-én vagy annak környékén?

Mindenkinek kellemes hétvégét, jó pihenést kíván a Kripto Akadémia teljes csapata!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img