Újabb rablási kísérlet egy kriptopénz ATM ellen

spot_img

A Northampton Chronicle beszámolója szerint egy helyi vegyesboltban elhelyezett kriptopénz ATM-et ért támadás néhány napja, a hatóságok három személyt keresnek, akik a rablási kísérletben részt vettek.

“Hőseink” roppant szofisztikált metodikával dolgoztak, az eszközeik:

  • machete,
  • pörölykalapács,
  • menekülőautó lábak gyalogláshoz.

Március 12-én, 20:30 körül érkeztek az üzlethez, egyikük kint várakozott, ketten tértek be a tett helyszínére. Míg a machete segítségével sakkban tartotta az eladót az egyik rabló, a másik a pörölykalapács segítségével egész egyszerűen leverte az eszközt a falról.

Majd mindketten távoztak az üzletből a gépet cipelve, harmadik társukkal együtt elsétáltak a helyszínről.

A rendőrség közleménye szerint mindhárom elkövető maszkot és kesztyűt is viselt, ezzel némiképp megnehezítve az azonosításukat. A maszk és a kesztyű kötelező kelléke egy rablásnak, ezeken túl azonban úgy tűnik, a vidámság és a könnyedség jellemzi az angliai rablókat, hiszen kék melegítőnadrágokról, zöld kabátokról érkeztek információk.

Egy korábbi, hasonló rablás során a hírek szerint magukat a coinokat (!) kívánták megszerezni a bűn útjára tévedt polgárok, ezzel nem kevés derültséget okozva a kriptopénzekhez egy kicsit is konyító publikum számára:

Szakértők szerint nem túlzottan jövedelmező foglalatosság a kriptopénz ATM-ek el- és kirablása, hiszen egyelőre egy érdeklődőkből, a területtel ismerkedőkből álló szűkebb kör foglalkozik kirptopénzekkel, így nincs különösebben sok készpénz a gépekben.

Ennek ellentmond egy másik, már felkészültebb, Calgary városágban ténykedő bűnbanda esete, akik 2018 során számos kriptopénz ATM-et fosztottak ki, több mint 140 000 angol fontot zsákmányolva.

Ha nem rablással, hanem befektetésel, netán kereskedéssel szeretnél kriptopénzekhez jutni, vagy ha már rendelkezel kriptopénzekkel és biztonságosan szeretnéd megoldani a tárolásukat, mi az alábbi szolgáltatásokat, eszközöket javasoljuk:

◆ Ismerkedj meg a Binance-szel, ahol a legnagyobb likviditás és biztonság vár!

◆ Ezen a tőzsdén a shitcoin mennyország vár!

◆ Itt találhatsz olyan ‘kincseket’ melyek potenciális Binance listázás előtt állnak!

◆ Csekkold a Brave böngészőt, mely BAT tokennel jutalmaz ha aktívan használod azt!

◆ Tárold biztonságban kriptopénzed a Ledger Nano S hardver tárcával! Részletes bemutatást megtalálsz róla a videóink közt!

◆ Tanulj a legjobbaktól! Ismerd meg a grafikonok elemzését a tradingview platformja felhasználóitól!

◆ Érdekel a CFD-kkel és ETF-ekkel való kereskedés? Akkor az XTB lesz a kedvenc platformod hozzá!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img