A kripto-munkásságukra legbüszkébbek a Facebook ötletgazdái

spot_img

Ha hihetünk a Social Network című film alkotóinak, akkor bizony nem Mark Zuckerbergtől származik a Facebook alapgondolata, hanem a Gemini kriptopénztőzsde alapítóitól, Tyler és Cameron Winklevosstól.

Úgy tűnik, egy amerikai bíróság egyetértett a filmesekkel – legalábbis a való életben hasonló állításokat megfogalmazó ikerpár ügyvédeivel – hiszen a per végén 66 millió dollár kártérítést ítélt meg számukra, melyet a Facebook ki is fizetett.

Az ikerpár korábban az USA olimpiai evezőcsapatában versenyzett.

Az azóta eltelt években a bitcoin korai befektetőiként és a már említett Gemini alapítóiként sikeressé – nem csak dúsgazdaggá – vált testvérek nemrég egy interjú során a munkásságukról beszéltek, “örökségükként” a kriptopénzek területén végzett tevékenységüket jelölték meg.

A sértett ikerpár a Social Network című filmben.

Az angol “legacy” szó kissé más jelentésű, mint a magyar örökség, előbbi arra utal, amit magunk után hagyunk a világban halálunk után, legyen az egy könyv, egy cég, bármi egyéb, a magyarban inkább azokra az anyagi javakra, például ingatlanra gondolunk, amit a hozzátartozóink megkapnak.

“A pénz a legősibb és a legerősebb közösségi háló. A kriptopénzekben megvan a lehetőség, hogy az érték legerősebb hálózatává váljanak. Így a terület pionírjaiként végzett munkánk az örökségünk.” -Cameron Winklevoss

2012 óta vannak jelen a kriptopénzek piacán, a Facebook perből kapott kártérítésük egy részét (több millió dollárt) használtak fel korai bitcoin vásárlásaikhoz, mára dollármilliárdossá váltak. Azóta bővítették portfóliójukat, ethereummal, bitcoin cash-el, továbbá rendelkeznek még tezos és filecoin készletekkel is.

Úgy tűnik büszkék arra, hogy noha a Facebook kicsúszott a kezeik közül, olyasmiben vesznek most részt, ami még a világ vezető közösségi oldalánál is nagyobb lesz.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img