4 hónapos Bitcoin hashrate rekord, 60% növekedés az aljról

spot_img

Az utóbbi hétben masszív ugrást követően 4 hónapos csúcsra ért a Bitcoin hálózati hashrate, a bányászatban résztvevő számítógépek össz számítási kapacitása. Jelenleg a hálózati hashrate három és félszerese (!) annak, amit a 2017 végi nagy hisztéria közepette láthattunk.

Miért látunk négy hónapos “bányászati csúcsot”, mikor a BTC árfolyama oldalazásban van, és egyelőre nem világos, hogy újra lefelé, vagy heti trendváltást követően tartósabban felfelé indulunk-e el? Azért, mert ahogy a kereskedők, úgy a bányászok is spekulálnak a piac várható irányát tekintve.

A beállított kapacitással a komoly áremelkedést követő “nehézségi boom” előtt tudták megkezdeni a bányászatot. Azok ráadásul, akik frissen indulnak, biztosan fel vannak arra a lehetőségre is készülve, hogy lefelé indul az árfolyam, mely egy idő után hozza magával a hashrate és a nehézség csökkenését, ez pedig a számukra pozitívan befolyásolná a mennyiségeket.

 

Bitcoin hálózati hashrate alakulása az utóbbi két évben. Forrás
BTCUSD árfolyam az utóbbi hónapokban. Pirossal a 21,50,100 napos mozgóátlagok találkozási zónája, zölddel a 200 napos mozgóátlag került jelölésre. Forrás: Tradingview rajzoló

Az árfolyam hamarosan beszorul 4000-4200$ között a támaszként szolgáló mozgóátlagok, valamint a korábbi csúcs ellenállása közé, a piac pedig el fogja dönteni, hogy merre tovább. Ahogy a grafikonon is láthatjuk alul, a forgalmak november vége óta folyamatosan csökkenek, ami újabb robbanásszerű mozgást vetít előre. Kitörés esetén a következő megálló a 200-as mozgóátlag lehet 4700-4800$ körül. Az altcoinok BTC-től független meneteléséről néhány napja írtunk.

Te számítasz komolyabb elmozdulásra? Fel vagy le megyünk a következő hónapokban?

Kriptopénzekkel, árfolyamokkal vagy kereskedéssel kapcsolatos infókért, közös ötletelésért, trade tippekért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img