Ki az a Justin Sun?

spot_img

A kriptopénzek világának egyik legszélsőségesebben megítélt szereplője Justin Sun, a Tron (TRX) és a BitTorrent token (BTT) alapítója. Az újabb és újabb partnerkapcsolatokra folyamatosan utalgató, követőit állandóan lázban tartó véleményvezért sokan egyszerűen csak szélhámosnak tartják, ugyanakkor be is bizonyította, hogy a közösségi oldalak használata és az elkötelezett befektetőkkel való folyamatos kommunikáció milyen értéket képviselhet.

Sun-nak a TRX indulását követően alig 4 hónapra volt szüksége ahhoz, hogy az iparág egyik legismertebb szereplőjévé váljon. Népszerűsége a Tron árfolyamával egyenes arányban nőtt, ami a 2017 szeptemberi indulás idején még mindössze 0.002 dollárt ért, 2018 januárjára viszont már a 30 centet is elérte. A 150-szeres emelkedéssel a tokenek piaci részesedése elérte a 16 milliárd dollárt, a Tron pedig bekerült a 10 legnagyobb kriptopénz közé. Nem rossz teljesítmény egy 27 éves srác újonnan indult vállalkozásától, azonban Sun korántsem csak a szerencséjének köszönhette hogy eddig eljutott.

Justin 1990-ben született Xiningben, a Tibeti-fennsík legnagyobb városában. Átlagos családból származott de szorgalmas diák volt, így a Pekingi Egyetem mellett ösztöndíjasként az Egyesült Államokban is tanulhatott. Itt ismerkedett meg a befektetések és a kriptopénzek világával is, pénzéből Tesla részvényeket és Bitcoint kezdett vásárolni, ami végül döntő hatást gyakorolt jövőjére. 2013-ban fejlesztőként sikerült elhelyezkednie a RippleLabsnál, aminek nemsokára a vezető kínai képviselője lett.

Nappali munkája mellett egy saját projektbe is belefogott. Ez lett a Peiwo, ami egy olyan hang alapú közösségi oldal, ami az érdeklődési körük alapján köti össze az embereket. Az egyedi megközelítés sok kínai fiatal tetszését elnyerte, az app felhasználóinak száma pedig elérte a tízmilliót. Az alkalmazás sikere és a Ripple-nél betöltött pozíciója miatt, Sun a Forbes magazin 30 év alatti legtehetségesebb vállalkozóinak listáján is szerepelt és Kína legjobb üzleti képzést nyújtó intézményébe is bekerült.

Hupan University

Jack Ma, az Alibaba alapítója más sikeres üzletemberekkel együtt hozta létre a Hupan University-t. Míg a világ legjobb egyetemein a korábbi tanulmányok során elért érdemjegyek vagy a befizetett tandíj nagysága dönthet a felvételről, a Hupan-on egészen más szempontokat tartanak fontosnak. A bekerülés minimális feltétele, hogy a diákok legalább 3 éven keresztül működtessenek egy olyan vállalkozást, aminek legalább 30 alkalmazottja van és éves bevétele eléri a 30 millió jüan-t (4.75 millió dollárt). A szigorúnak tűnő kritérium ellenére évről-évre ezernél is többen próbálkoznak a bejutással, közülük viszont csak 44-nek adatik meg a lehetőség, hogy a legjobbaktól tanulhassanak.

Jack Ma és Justin Sun

Az őt érő kritikák ellenére, Sun továbbra is rendkívül elkötelezett és eltökélten promotálja a semmiből felépített, mára milliárdos nagyságrendűvé vált projektjeit. Ha nem adja fel, a következő bika piac során talán nemcsak a Tront, de a BitTorrentet is a holdig repítheti.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img