Blokkláncra kerülnek a Real Madrid játékosai is

spot_img

A SportsPro beszámolója szerint megállapodást kötött a világhírű Real Madrid labdarúgóklub és a Fantastec Swap okostelefon applikáció. Az együttműködés lényege, hogy ezentúl a blokklánc alapú szolgáltatás keretében gyűjthessék a rajongók “focis kártyáikat”, pontosabban a játékosokhoz kötődő digitális emléktárgyakat.

A digitális lehetőségeket megragadva nem csupán kártyák gyűjtögetéséről és cserélgetéséről van szó, dedikált emlékek és exklúzív videók is tartoznak a repertoárba. Nem a Real az első nagy klub, ami együttműködést kezd az innovatív céggel, a blokklánc applikáció már év eleje óta partnerei közt tudhatja az Arsenal-t és a Borussia Dortmund együttesét is.

A Fantestec SWAP applikáció képernyőfotói

“Blockchain football card game” az önmeghatározás, szerkesztőségünk tesztje során kiderült: nem véletlenül. A focikártya csomagok nyitogatása és ragasztgatása a virtuális albumunkba a fő tevékenység, amit az applikációval végezhetünk. Egy-egy játékos kapcsán dönthetünk, hogy megtartjuk magunknak, vagy felajánljuk cserére, ezzel imitálva a fizikai fociskártyák világát.

Nem új a kriptopénzek és a labdarúgás kapcsolata, a portugál Sporting például saját coin létrehozását is tervezi. Visszatérve az applikációra, a felhasználói élmény meglepően jól adja vissza a klasszikus, kézzelfogható kártyák hangulatát, köszönhetően annak, hogy egy-egy kártyát úgy is megtekinthetünk, hogy az kitölti szinte az egész képernyőt.

Érintésre megfordul, így ha kedvünk tartja, elolvashatjuk az adott játékos kapcsán a tudnivalókat, a nemzetiségét, születési dátumát, klubját, mezszámát, a posztjáról is információt kaphatunk. Fontos a közösségi funkció, más felhasználókkal kapcsolatokat építhetünk, ha egy adott játékos hiányzik valamelyik albumunkból, mergérintve láthatjuk, hogy van-e olyan kapcsolatunk, aki éppen cserére kínálja a játékost.

Külön öröm, hogy további környezetpusztítás helyett ennek a rendszernek nincs papírigénye. A blokklánc azért esszenciális, mert az autentikus digitális emléktárgyak, például dedikált kártyák eredetiségét igazolja, illetve az egyes cseréket is hitelesíti. Ez az eszköz nem létezhetne a blokklánc nélkül, hiszen a digitális kártyák könnyen másolhatóak, az elosztott főkönyvi technológia segítségével viszont azonosítható és hitelesíthető minden egyes kártya.

Azok is, akik nem feltétlen rajongói a focinak átérezhetik a Fantastec Swap és a hozzá hasonló szolgáltatások segítségével, hogy egy merőben új világot teremt a blokklánc, amiben még a digitális “tárgyaknak” is van értéke, teljesen más szemmel tekitnhetünk rájuk, hiszen nem könnyedén másolható, értéktelen adathalmazokról van már szó.

Tesztünk során egy remek középpályást kaptunk ajándékba, így nem indult üresen a Real Madrid albumunk.

A blokklánc képes arra, hogy kiemeljen jelentőségében egy file-t, megkülönböztetett jelentőséget adjon számára, pontosan ugyanúgy, ahogy egy-egy fizikai tárgynak is megkülönböztetett értéket adunk annak kora, származása, vagy más tulajdonsága miatt. A már említett környezetkímélésről nem is beszélve.

Ha szeretnél értesülni a blokklánc további vívmányairól, csatlakozz Discord csatornánkhoz, ne maradj le semmiről! Ha pedig a Fantastec Swap applikációt szeretnénk használni, itt elérhetjük, egy-egy kártyacsomagot már akár 3-400 forintért is megkaphatunk.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img