Gate.io: kreatívan szedték össze a DEX beindításához szükséges 64 millió dollárt

spot_img

A Gate.io hétfőn kiadott közleménye szerint, 7 nap alatt 64 millió dollárnyi befektetői pénzt gyűjtöttek össze saját blokkláncuk (egyben kriptopénzük) elindításához. A GateChain egy decentralizált tőzsde alapjául fog szolgálni, amit jelenleg két fő funkcióval, az ellopott digitális pénzek visszaszerzésével és az elveszett privát kulcsok helyreállításának lehetőségével reklámoznak. Hogy mindezt a gyakorlatban hogyan tervezik majd megvalósítani az egyelőre még kérdéses, de a Gate tokenek (GT) iránti érdeklődés így is óriási volt és az előzetes regisztráción közel 3 milliárd dollár értékű tokenre adtak le igényt a felhasználók.

Magára az értékesítésére egyébként egészen egyedi körülmények között került sor. A résztvevők egy egyszeri 100, 1000, 10 000 vagy 100 000 dolláros befizetéssel előre kifizethették a kereskedés során, a jövőben tőlük levonásra kerülő jutalékokat, vagyis befektetésének megfelelően mostantól egy darabig mindenki ingyen tradelhet majd a tőzsdén, miközben jogosult is lesz a jövőben kiosztásra kerülő Gate Tokenekre.

A megoldás a Gate számára azért volt előnyös, mert miközben így mentesültek az ICO-kat érintő szigorú előírásoktól, egyszerre jutottak hozzá egy nagyobb összeghez, amivel a fejlesztés során tervezni tudnak az oldal üzemeltetői

A Gate.io egy 2013-ban alapított kínai tőzsde, a Bter.com utódja, ami a 2017-es kínai kriptopénzeket tiltó törvények életbelépése után kényszerült nevének megváltoztatására. Egy róluk szóló blogbejegyzés szerint, 2015-ben 7000 BTC-t loptak el tőlük, amit később nemcsak visszafizettek a károsultak részére, de hat hónapon keresztül bevételeiket is megosztották velük, ellentételezésként az okozott kellemetlenségekért. A Bter aranykorában 230 000 felhasználóval rendelkezett, akik ~890 000 BTC-t tároltak az itt létrehozott számláikon.

Ti kipróbáltátok már a Gate.io-t? Mi a véleményetek róla?

Ha szeretnél kriptopénzt vásárolni, figyelmedbe ajánljuk a legújabb magyar szolgáltató, a Coinmixed weboldalát.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img