2019 legjobb befektetési eszközei között a BTC

spot_img

A 2019 első napja óta eltelt 111 napban a BTC az aktuális árfolyam alapján 45%-os hozamot produkált befektetői számára. Ezzel pedig az év eddigi legjobb befektetési eszközei közé került, magasan előzve az arany, ezüst, részvény és ingatlanos befektetések eddigi hozamait. A bejegyzésben a Tradingview és Bloomberg Markets grafikonjai alapján mutatjuk be eszközök teljesítményét és összehasonlításukat.

BTCUSD napos grafikon, február eleje óta folyamatos az emelkedés

Persze vannak kriptoföldén ennél épp sokkal jobban teljesítő coinok vagy tokenek is, azonban a hagyományos befektetők szempontjából még a bitcoin is nehezen befogadható, nem hogy a 300%-os Binance Coin.

Arany

Egy február közepéig tartó emelkedés során ugyan megszaladt az arany, de a trend nem bizonyult tartósnak, a Bloomberg adatai szerint -0,4%-ban vannak azok a befektetők, akik az év első napján vásároltak aranyat, vagy az arany árfolyamán alapuló terméket.

Amerikai részvénytőzsde

A tavaly év végi 20%-os meredek bukó után karácsony után szintén meredek emelkedésbe váltott az amerikai részvénypiac, január 1-jétől az S&P500 tőzsdeindex közel 16%-os emelkedésen van túl. Ezzel a mindenkori csúcs elérhető távolságba került, ez pedig nyilván bizonytalanságot is okoz, hiszen a mostani árfolyamok mellett, főleg a céges visszavásárlások híján, az elemzők egy része a vásárlói nyomás csökkenésére számít.

Ingatlan

A Vanguard Real Estate ETF (VNQ) ingatlanos ETF idén eddig 17%-ot produkált, ez az amerikai piac eredményét mutatja.

Európában és itthon nyilván kicsit más a helyzet. A hazai ingatlanpiac még mindig száguld, 2008 óta Budapest 90%-os emelkedésen van túl, különösen az utóbbi években szaladtak meg az árak a bérek növekedése és az állami ösztönzők miatt (is).

Olaj

Az amerikai és szaúdi termelés növekedése, az iráni és venezuelai szankciók és a globális kereslet növekedése miatt az utóbbi hónapokban 37% áremelkedésen van túl.

Egy grafikonra helyezve mindent:

Második az olaj (narancssárga) az év eleje óta tartó folyamatos emelkedéssel. A BTC jó helyezése az április elejei ugrásnak köszönhető.

Emelkedőben a BTC dominancia

A teljes kriptopiaci kapitalizáció épp 52,7%-át adja a bitcoin. 2018 augusztusa óta nem sikerült az altoknak 50%-nál nagyobb szeletet kihasítaniuk a piacból.

Forrás

A piaccal, kereskedéssel vagy kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért és közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img