Amíg locsolkodtunk, addig a piacok…

spot_img

A kriptopiac előnye és hátránya is egyben, hogy a tőzsdék nem zárnak be este. Hétvégén sem, de még a húsvétkor sem. Lássuk milyen fontos dolgok történtek a piacokon, amíg mi locsolkodással, kajálással vagy kirándulással voltunk elfoglalva.

Bitcoin

5600 dollár fölé is benézett, ezzel új éves csúcsot is produkált a napokban a Bitcoin. A kilátások nagyon pozitívak, folyamatosan magasabb aljakat üt meg a legnagyobb kriptopénz. Február közepe óta, vagyis 12 hét óta a heti grafikonon egyetlen piros gyertya sem bukkant fel, amire utoljára a 2017-es bikapiacon volt példa.

A bitcoin/euró párban a BitStamp tőzsdén megtörtént az ún. aranykereszt (golden cross). A többi tőzsdén és más btc/fiat párokban is ma vagy holnap már valószínűleg kirajzolódik. A kereskedők ezt nagyon pozitív jelnek tekintik és a bika időszak megindulásának hagyományos jelzéseként értelmezik.

Aranykeresztnek nevezzük azt, amikor a grafikonon az 50 napos mozgóátlag alulról keresztezi a 200 napos mozgóátlagot. Pofonegyszerűen: az utóbbi 50 napban az árfolyamok átlagai meghaladták az elmúlt 200 nap átlagát, vagyis a hosszú távú medve trend után elindult a trendfordulás. Megerősítésre, főleg volumen tekintetében még várni kell.

BNB

Az elmúlt hét nagy nyertese volt a BNB, aminek sikerült történelmi csúcsot is döntenie, vagyis a 2018-as januári árfolyam fölé is ment. Önmagában nem kell túlbecsülni ezt a tényt, sokan egy kisebb korrekciót várnak, miután ez elmúlt hét napban 24,5% -ot ment az árfolyam.

A fundamentális tényezők viszont még mindig elég bikák: a BNB önálló blokkláncra költözött, elindult a Binance DEX, a Binance Singapore pedig hamarosan beindul. A Binance-en megrendezett ICO-k új fajtája, az égetéssel együtt pedig tovább fűti ezt a fölfelé menetet. A Matic token holnap rendezi ICO-ját (pontosabban: IEO, vagyis Initial Exchange Offering) a Binance Launchpadon. Az eddigiekhez hasonlóan ettől is azt várjuk, hogy percek alatt elfogy majd.

BAT

Nem sokan számítottak rá, hogy életre kap a Brave böngésző natív tokenje, de ez is megtörtént az elmúlt héten: 17 centről indulva elérte a 40 dollárcentet is, most 39 körül cserélik. Az elmúlt időszak stagnálásából a BAT-ot a Coinbase listázás sem tudta túlságosan kirázni. Most viszont felkapott lett egy valószínűleg megalapozatlan pletyka, miszerint a Facebook felvásárolná a BAT tokeneket. Más hírre nem lehetne visszavezetni a BAT ugrását, bár a böngésző felhasználóbázisa szépen növekszik: legutóbb az Androidos letöltések száma is megugrott, amiért BAT tokeneket osztogattak érte.

ENJ

Az Enjin Coin-nak (ENJ) is pozitív hete volt, 18%-os emelkedéssel. A hét eleji 14 centről 21 centre is felment, most 18 cent körül veszik. Ha figyeltél a kereskedéssel foglalkozó csoportunk kereskedőire, akkor az ENJ növekedéséből is korrekt nyereséget realizálhattál.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img