A Disney lehet a Bitstamp új tulajdonosa

spot_img

Rég elmúlt már az az időszak, hogy a Disney neve kizárólag az egykor őket híressé tevő klasszikus rajzfilmek kapcsán merülhessen fel. Az olyan ismert franchise-okat és iparági szereplőket felvásárló vállalat, mint például a Star Wars, a Marvel és 20th Century Fox már a szórakoztatóipar más szegleteiben is igyekszik megvetni a lábát, aminek érdekes hozadéka lehet a cég kriptopiacokon szerzett érdekeltsége is.

A Disney birodalom

Miután bekebelezte a nyugatot, a Disney Ázsiára is kivetette a hálóját, ahol a kis hableány helyett a világ második legnagyobb játékokat kiadó vállalata, a Nexo akadt a horgukra. Az iparági pletykák szerint már megköttetettnek tekinhető, 13 milliárd dolláros üzletnek a Nexo anyacége, az NXC is a részét képezheti, ami viszont éppen egy évvel ezelőtt 400 millió dollárért vásárolta meg az egyik legrégebb óta üzemelő és legmegízhatóbbak közé sorolható kriptopénztőzsdét, a Bitstamp-et.

Eladják a Bitstampet?

Bár az eddig kiszivárgott információk alapján, a Disney belépése a szektorba inkább a véletlennek mintsem egy célirányos üzleti döntésnek tekinthető, mindenképpen érdekes lesz látni, hogy a vállalat hogyan fog érvényesülni ebben a közegben.

Ha szeretnél kriptopénzt vásárolni, figyelmedbe ajánljuk a legújabb magyar szolgáltató, a Coinmixed szolgáltatásait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img