Jön a Samsung Token?

spot_img

A Coindesk koreai kiadásának értesülése szerint könnyen lehet, hogy hamarosan a világ egyik legnagyobb elektronikai cikk gyártója, a Samsung is saját kriptopénzzel jelentkezik. ERC20 tokenről van szó, a hírek szerint a mainnet felépítése is folyamatban van.

A Samsung belső forrására hivatkozva a lap úgy tudja, hogy az Ethereum-ra épített protokollnak már “több verzióját is tesztelték”, külön “task force”, vagyis munkacsoport foglalkozik a feladattal. Nem előzmények nélküli a Samsung esetleges megjelenése a kriptopénzek piacán, ahogy arról a Kripto Akadémia is beszámolt, csúcskategóriás telefonja, az S10 már gyári kriptopénz tárcával került piacra.

Borítóképünkön azért látható egy Samsung feliratú hajó, mert az 1938-ban alapított cég a textilipartól kedzve a biztosításon és az élelmiszeriparon át számos tevékenységgel rendelkezik.

A saját fejlesztésű Samsung Knox és a privátkulcsok tárolásának lehetősége fizikai kriptopénz tárcává teszi a telefont, ezzel a mainstream, széles tömegek számára is megnyitva a lehetőséget arra, hogy megismerjék a kriptopénzek világát. Legalábbis azon keresztül, hogy az új telefonnan egy úttal egy kriptopénz tárcát is vettek, talán nagyobb eséllyel mélyednek el a területben.

BRÉKING: A Samsung Galaxy S10 gyári kripto támogatással érkezik

A tárca alkalmas ERC20 tokenek tárolására, így a mostani hír fényében kézenfekvőnek tűnik a Samsung nemrég még kissé meglepő, ám a kriptopénz közösség számára örömteli lépése. A történet egyetlen szépséghibája az, hogy Dél-Korea tiltja az ICO-kat, így nagy kérdés, hogy ha valóban lesz “Samsung Token”, akkor pontosan hogyan kezdi meg életútját.

Máris feltörték a beépített tárcás Samsung S10-et

A helyi cégeknek tilos ICO-t indítani, a lakosoknak pedig nincs lehetősége befektetni. A legtöbb koreai ICO-t ezért Japánban bonyolítják, azonban a Samsung méreteiből adódóan nem kerülheti meg az ország szabályozását ilyen könnyedén, annak komoly visszangja és következményei lennének.

Az említett informátor szerint B2B, tehát céges ügyfeleknek szóló modellben működő blokklánc projektre készül a Samsung, azonban egyelőre semmi sincs “kőbe vésve”, még nem teljesen eldöntött, hogy mi lesz a projekt pontos célja.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img