deVere Group: A dollármilliomosok 68%-a fektet kriptopénzekbe 2022 végéig

spot_img

A deVere Group, a világ egyik legnagyobb független pénzügyi tanácsadó szervezete, által készített felmérés során 700+ ügyfelüket kérdeztek meg a következő országokból: USA, Egyesült Királyság, Ausztrália, Egyesült Arab Emírségek, Japán, Qatar, Svájc, Mexikó, Hong Kong, Spanyolország, Franciaország, Németország és Dél-Afrika.

A válaszadók közös tulajdonsága, hogy legalább egymillió angol fontnak megfelelő (1,3m USD és 379 000 000 HUF) befektetett vagy befektethető vagyonnal rendelkeznek. A 700+ ügyfél 68%-a már rendelkezik valamilyen kriptopénzes befektetéssel (legjellemzőbb a BTC,ETH és XRP) vagy 2022-ig tervezi megejteni az első befektetést.

A sajtóközleményükben nincs egy szó arról, hogy hogyan gyűjtötték az adatot, illetve azt sem ragozzák túlságosan túl, hogy a “2022-ig befektet” azért elég gyenge lábakon áll ahhoz, hogy ez alapján kijelenthessük, hogy valószínűleg a világ gazdagjainak kétharmada a következő években megveti a lábat kriptóban is.

Nigel Green, a deVere Group alapító-vezérigazgatója szolgált néhány okkal, hogy a FOMO-n kívül miért érdeklődnek az ügyfeleik a kriptopénzek iránt:

  • A globális pénzügyi és gazdasági folyamatokhoz illeszkednek, hiszen a világon mindenhová ugyanolyan feltételekkel, blokkolhatatlanul küldhetők
  • Digitális megoldások egy minden ízében digitalizálódó világban
  • Megoldást jelentenek valós problémákra, banki szolgáltatások nélküli milliárd embert kapcsolhatnak be a világgazdaságba
  • A demográfia a kriptók oldalán áll, a fiatalok jobban bíznak bennük, mint a bankokban
  • Megjelentek a nagy intézmények a területen. Óriási likviditást és évtizedek szakértelmét hozzák.

2019 legjobb befektetési eszközei között a BTC

“Növekszik az egyetértés azt illetően, hogy a kriptopénzek jelentik a pénz jövőjét. A világ leggazdagabbjai nem szeretnének lemaradni, ezért átalakítják befektetési portfólióikat, hogy a digitális eszközök is helyet kapjanak bennük. (…) A crypto a pénz Amazonja, az általunk megkérdezettek nem szeretnénk utolsóként felszállni a hajóra.”- írja a Green.

Az ilyen hírek olvasásakor mindig érdemes figyelembe venni, hogy azok kiadójának milyen érdeke fűződik a hype keltéséhez. A deVere például kriptós befektetési tanácsadói pozícióját igyekszik megerősíteni a mostanival. Tekintve, hogy jelen sorok szerzője korábban még nem hallott róluk, talán el is érték céljukat. Ennek ellenére a felmérésük eredménye illeszkedik az utóbbi hónapok trendjébe, és újabb megerősítés lehet a kisbefektető számára is.

A kriptopénzek forradalmától sokan globális vagyoni újraelosztást is várnak, de ahogy egyre inkább látható, a leggazdagabbak résen vannak, szépen lassan ők is beszállnak.

A piaccal, kereskedéssel vagy kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért és közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img