Miért nem Google-znak a Bitcoinra?

spot_img

Akik követik a piacot azok tudják, hogy az elmúlt napokban egy komoly kiugrást produkált a bitcoin árfolyama, ahol 8000 dollár fölé is benézett, ezzel új éves csúcsot állítva be. Erre már nem csak a kriptósok, de a mainstream gazdasági sajtó is felkapta a fejét és elkezdett a medve piac végéről cikkezni.

Egy tényező azonban kimaradt az egyenletből: valami ok folytán a Google keresések száma egyáltalán nem mutatott olyan kiugrást, amit az árfolyam megugrása indokolt volna.

Keresések népszerűsége a Google számításai alapján a „bitcoin” szóra

A MarketWatch spekulált egy kicsit a címben feltett kérdéssel kapcsolatban és több elméletet is felvázoltak.

  1. Már mindenki tudja mi az a bitcoin – Jeff Dorman, az Arca kriptós alapkezelő munkatársa szerint a Bitcoin már olyan név, mint az Apple, vagyis Google-zés nélkül is mindenki tudja, hogy miről van szó és hogyan kell vásárolni olyat. Bár ezt nem említik, de azért az Apple keresések jobb képet mutatnak, főleg az új modellek bemutatás körüli időszakokban.
  2. Egy más elmélet szerint az intézményes befektetőknek nem kell rákeresniük a Bitcoinra. Mivel a mostani rallit sokan a befektetők felől érkező tőkének tudják be, így logikusnak tűnhet, hogy ők egész más helyekről szerzik be az információkat a befektetési lehetőségekről.
  3. Persze az is elképzelhető, hogy a lakossági érdeklődés csak kicsit csúszik és újra beindul most, hogy sok címlapra felkerült a bitcoin emelkedése.
  4. Pesszimista szcenárió: a Bitcoin már nem sok embert érdekel, mert túl sokan égették meg vele magukat a legutóbbi buborék kidurranásakor.

Te melyiket tartod valószínűbbnek?

Eredmény

Betöltés ... Betöltés ...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img