Már több mint 700 000 tárcában van több mint 1 BTC

spot_img

A kriptopénz ipar fejlődésének fontos, újra és újra visszatérő indikátora a tárcák száma, a tárcákban lévő kriptopénz mennyiség szintúgy. Hosszú éveken át nagymértékű aránytalanság jellemezte a bitcoin tárcákat tartalmuk tekintetében, a teljes számhoz képest egy maroknyi tárcában volt viszonylag nagy bitcoin mennyiség, a többségben pedig csupán néháy tized, vagy annál is kevesebb BTC árválkodott.

Úgy tűnik a kiegyenlítettség, legalábbis kiegyenlítettebbség irányába tart a piac, persze még bőven vannak bálnák, nagy mennyiségű BTC-vel rendelkező felhasználók is, de a legalább egy bitcoint tartalmazó tárcák száma nagyot nőtt az utóbbi években.


Jelenleg 723 982 tárcában van több mint 1 BTC.

A tárcák tartalmlát tekintve a nagy kriptopénztőzsdékhez kötődő tárcák tartalmaznak többek között kiemelkedő BTC mennyiségeket:

  • Bittrex: 120 805
  • Huobi: 108 035
  • Binance: 107 432
  • Bitstamp: 102 848

A téma kapcsán természetesen előkerült a “hol tartunk az internet egykori terjedéséhez képest” kérdés, a válasz az, hogy “hasonló” növekedést mutat a kriptopénzek területe 2013 és 2018 között, mint az internetfelhasználók száma 1990 és 1995 között.

A Bitcoin tárcák alakulása 2012 és 2018
Az internetfelhasználók számának alakulása 1993 és 2015 között

Nem biztos azonban, hogy a fenti összevetés megáll a lábán, több okból sem. Először is, az internet a számítástechnika fejlődésének eredménye, a Bitcoin pedig az internet, és a globális gazdaság változásainak eredménye. Az utóbbi része az előbbinek, ugyanúgy ahogy a közösségi média megjelenése, általában a telekommunikáció, a kereskedelem, a szórakoztatóipar, a hírfogyasztás és számos egyéb terület átalakulása.

Egy kicsit olyan ez, mintha az evolúció vizsgálatakor az emlősök megjelenését és térnyerését hasonlítanánk össze az elővilág egészének alakulásával. Hasonlóan sánta példa, ha egy-egy új kriptopénz életútját vetjük össze a bitcoin fejlődésével, annyira sok tényező és hatás adott, hogy nem biztos, hogy ez működik, vagy akárcsak ésszerű.

Fejtsd ki a véleményed egy komment formájában az internet, és a kriptopénzek terjedésének összevetése kapcsán!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img