Dharma: magas kamatokat ígér a Coinbase által támogatott kölcsönző platform

spot_img

Nemrégiben írtunk a BlockFi indulásáról, ami évente 6.2%-os kamatot kínál a náluk elhelyezett bitcoin és ethereum letétekért cserébe. A BlockFi egyik támogatója és a Coinbase, akik szintén befektettek egy még ennél is magasabb visszatérítést igérő startup, a néhány hete elindult Dharma platformjába is.

A kriptós kölcsönökre specializálódott oldal a nála elhelyezett ETH, DAI és a Coinbase által is támogatott stabil coin, az USDC letéteire kínál 2.5% – 11% közötti éves kamatot.

A 90 napos időtartamokra szóló kölcsönöket egy okos szerződés segítségével juttatják el a kérelmezőknek, akiknek a felvett hitel 150%-ának megfelelő értékű kriptopénzt kell zálogba helyezniük ahhoz, hogy megkapják az igényelt pénzt. Amennyiben ez az érték az árfolyamingadozások miatt 125% alá csökkenne, megkezdődik a zálog piaci értékesítése, amivel a cég profitját és a kölcsönzőknek fizetett kamatok kifizetését garantálják.

A kriptopénz hitelezés lényege, hogyha valaki hirtelen megszorul, de tudja hogy rövid időn belül úrrá tud lenni a pénzügyi nehézségein, akkor kriptopénzeit egy előre kalkulálható, pár százalékos felárral vásárolhatja vissza és nem kell aggódnia az esetleges nagyobb kilengések miatt. A szolgáltatás emellett persze a spekulációra is lehetőséget ad.

 

Ha például úgy gondoljuk hogy a BTC árfolyama elérte a csúcspontját, akkor azt stabil coinra átváltva nemcsak kivárhatjuk azt az időszakot, amíg azt olcsóbban vissza tudjuk vásárolni, de a zuhanó árfolyamok ellenére a kamatokkal még tovább is növelhetjük a megtakarításaink értékét.

A platform áprilisi indulása óta már több mint 3000 hiteligénylést bonyolított le, mintegy 10 millió dollár értékben, de azt a cég képviselői is elismerték, hogy jelenleg sokkal többen adnának kölcsön, mint ahányan igényelnék ezt a fajta hitelezést. A Dharma által nyújtott kölcsönök állapotát ezen a weboldalon lehet nyomonkövetni.

A kamatok számítása során fontos észben tartani az erre vonatkozó kisbetűs részt is, a fentebb ígért számok ugyanis csak akkor érvényesek, ha a pénzünket valaki éppen használja. A hitelkérelmezőkre történő várakozás időszakára nem számolhatunk semmilyen bevétellel. További részletek a Dharma oldalán.

Ha forintért szeretnél Bitcoint, Litecoint vagy Ethereumot vásárolni, látogass el a Coinmixed oldalára.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img