Kriptopénzes számlafizetés az AT&T-nél, BitPay-en keresztül

spot_img

A 134 millió ügyféllel rendelkező amerikai távközlési szolgáltató óriás, az AT&T sajtóközleményben jelentette be, hogy számláik kiegyenlítése immár kriptopénzekkel is lehetséges.

A korábbi kriptós fizetős hírekhez hasonlóan az AT&T-nél is a BitPay szolgáltatásán keresztül lehetséges a fizetés, tehát egyelőre még a telekommunikációs szektorban sem közvetlenül kritptóban fizethetnek az érdeklődők. Reklámnak mindenesre azért réklám. Az amerikai BitPay céges ügyfeleinek száma elérte a húszezret világszerte, és tulajdonképp egy váltási szolgáltatást végeznek 1% jutalékért: a számlákért vagy épp kávéért beérkező kriptopénzt fiatra váltják az adott szolgálató számára, hogy az a törvényekkel összhangban tudja könyvelni a bevételt.

Az AT&T egyik igazgatója azzal magyarázta a mostani lépést, hogy így lehetőséget tudnak biztosítani az ügyfeleiknek hogy egy sokuk számára preferált módon fizethessék be a számláikat. Nincsen szó semmiféle elköteleződésről a kriptopénzek vagy a bitcoin irányába, pusztán érzékelik, hogy merről fúj olyan hype, amit ki tudnak használni egy kis reklámra. Ez pedig bejött, hiszen az amerikai telekom szolgáltatók közül először ők lépték ezt meg, aminek köszönhetően számos nemzetközi gazdasági és kriptós portál beszámolt a hírről.

Javában tapossuk már 2019-en, de még egyetlen olyan hírt sem közölhettünk a világból, ahol nagyvállalatok vagy állami szervek valóban közvetlenül fogadnának el kriptopénzeket. Várhatóan ez addig nem is fog megtörténni, míg a nemzetállamok meg nem alkotják az első, kifejezetten kriptopénzekre szabott adózási szabályokat.

Hamarosan adózási irányelveket ad ki az amerikai adóhatóság

Más kérdés, hogy az új vásárlói piac közben egyáltalán lesznek-e tömegével olyanok, akik kriptopénzzel fizetnénk. Emelkedő piacon azt kockáztatják, hogy például a most kifizetett televízióért adott bitcoin néhány hónap múlva már többször annyit érne. Nagyon kíváncsiak lennénk a BitPay statisztikáira arról, hogy a piaci ciklusokat mennyire követi a bitpayes fizetések alakulása.

Kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért, közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img