A Justin Sun esete Warren Buffett-tel

spot_img

Kettő napja még nem lehetett tudni, hogy ki a titokzatos licitáló, aki 4 567 888 dollárt, több mint 1,3 milliárd forintot fizetett Warren Buffet éves jótékonysági árverésén egyetlen közös vacsoráért a milliárdossal. Tegnap este aztán felizzott a Twitter: Szinte már meg sem lep senkit, hogy Justin Sun, a Tron projekt ellentmondásos vezetője a felelős a nyertes licitért.

Mikor először olvastam, hogy ő kínált legtöbbet az alkalomért, először arra gondoltam, hogy biztos ezt is valahogy el fogják csalni, vagy valami Tron médiahack lesz az egész. Azonban úgy néz ki, hogy Sun, aki a vacsorára a feltételek szerint hetedmagát viheti el, kriptó-blokklánc iparági vezetőket fog meghívni. A találkozón így valószínűleg Buffett mélységében fog hallani a kriptopénzek és a blokklánc értékajánlatáról a spekuláción túl.

Alul CZ, a Binance alapítójának reakciója olvasható: “Okos húzás, most a teljes hagyományos pénzügyi ipar a kriptopénzekre fog figyelni”

A mainstream média szempontjából láthatóan érdekes a jótékonysági vacsora aukció, hiszen minden évben beszámolnak róla. A magyar híroldalakhoz hasonlóan a nemzetközi porondon is minden fontosabb híroldal és gazdasági portál lehozta a hírt. Ugyanígy le fogják hozni azt is, amikor a nyolc kriptós vezér leül Buffettel, és megvitatják az élet nagy dolgait.

Vajon ki lesz a hét ember? CZ a Binance-től, valaki a Coinbase-től, talán a Twitteres Dorsey vagy a dogecoin alapító Palmer? Befektetési alapok vezetői vagy fizetési appok fejlesztői? Amennyire bulváros ez a hír, annyira érdekes, hogy hogyan prezentálják majd mondandójukat egy elfogult, de fontos véleményvezér számára.

Meggyőzni valószínűleg nem fogják tudni, hiszen a Berkshire-nek komoly, sokmillárd dolláros érdekeltségei vannak hagyományos pénzintézetekben. Az évek során ennek ellenére Buffett véleménye is érzékelhetően finomodik, ide kattintva megnézheted a témában írt bejegyzéseinket. A jótékonysági árverésen összegyűlt összeget egyébként a San Franciscó-i GLIDE alapítvány kapja, mely az elesett közösségek, főleg hajléktalanok támogatására, és az ezzel kapcsolatos társadalmi problémák megoldására fordítja azt.

Kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért, közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

(A borítóképen Bill Gates és Warren Buffett látható)

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img