Google veteránt igazolt a Square Crypto

spot_img

Twitteren jelentette be a Square fizetési szolgáltató, hogy csatlakozik a Square Crypto csapatához Steve Lee. Lee közel 9 évig dolgozott vezető pozícióban a Google-nél, többek között a Google Glass termékfejlesztését menedzselte, és közben angyal befektetőként és startup tanácsadóként egyengette a Szilikon-völgyben szerencsét próbáló cégek útját. Arról egyelőre nem tudni semmit, hogy mi lesz Lee szerepe a Square kriptós üzletágának/termékének építésében, de tapasztalatait tekintve valószínűleg ő a vezető.

A Square-ről korábban ezt írtuk: “Önmagában a Square egy több termékből álló komplex fizetési megoldásokat kínáló szolgáltatás, aminek mobilappjában már egy ideje vásárolhattak az amerikai ügyfelek (itthon és a legtöbb európai országban egyelőre elérhetetlen) Bitcoint. Így adtak el a tavalyi évben több mint 160 millió dollár értékben a legnagyobb kriptopénzből. A Square ezen kívül kis- és középvállalkozásnak kínál szoftveres és hardveres megoldásokkal pl. fizetési terminálokat, készletnyilvántartó eszközöket, sales adatelemzéseket, számlázást egyszerűsítő eszközöket és mindent, ami megkönnyítheti egy kereskedő-vállalkozó életét.”

Kellemesen megszállott fej Lee-től, pont amire szüksége van az iparágnak

Steve Lee a Google-nél töltött évei alatt olyan apró eredményeket ért el, mint 0-ról egymilliárd felhasználóig vitte a Google Maps-et, nevéhez köthető a Google location platformjának (pontos helymeghatározás mobilon wifi, GPS, mobilhálózat és beltéri adathalmazok segítségével) és kapcsolódó termékeinek fejlesztése. 2015-ben kilépett a nagy G-től, startup tanácsadóként dolgozott, majd 2018 tavaszától a Bitcoin nyílt forráskódú projekt fejlesztésében is részt vesz, a következő célokkal:

  • A fejlesztés gyorsaságának növelése
  • A felhasználói élmény növelése
  • A storytelling (történet, vízió átadása) javítása
  • Decentralizáció biztosítása, erősítése

A mostani bejelentést a Square Crypto szokványosnak semmiképp nem nevethető twitterén osztották meg, ahol leginkább spicces állapotban elkövetett agymenéseket posztolnak, a mostani bejelentés előttről semmilyen értékelhető információt nem találunk a feedben március 20-a óta. A kommentelők egy része szerint maga Jack Dorsey, a Twitter és Square alapítója írja ezeket szórakozásból:

https://twitter.com/sqcrypto/status/1118319846440230912

Kíváncsian várjuk, hogy milyen termékkel áll elő a Square Crypto, és hogy a Bitcoin Core fejlesztése mennyire összeegyeztethető egy, a területre fókuszáló üzleti vállalkozás vezetésével. Hogyan nem lesz egy idő után érdekütközés, főleg abban az esetben, ha termékük a Square Cash App-jéhez hasonló sikert ér el a felhasználók körében?

Kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért, közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img