Cardano (ADA): állami megállapodás és közelgő testnet

spot_img

Ma reggel Grúzia fővárosában írták alá azt az együttműködési megállapodást, ami az ország oktatásért és tudományos fejlődéséért felelős minisztériuma, valamint a Cardano mögött álló szervezet, az IOHK között jött létre.

A megállapodást Charles Hoskinson, az ADA alapítója írta alá

A közös munka során az oktatást és az üzleti életet segítő megoldások mellett, az államigazgatásban kezelt bizalmas információk védelmére dolgoznának ki újabb megoldásokat az IOHK által kifejlesztett Atala és Cardano keretrendszerek a segítségével.

Bár a hírt alapvetően pozitívan fogadta a közösség, voltak akik aggodalmaikat fejezték ki az említésre kerülő Atala miatt, ami az IOHK nagyvállalatok és kormányzatok számára fejlesztett blokklánc alapú megoldása. Szerintük ennek létrehozása erőforrásokat vonhat el az ADA elől és idővel akár háttérbe is szoríthatja majd azt.

A Cardano fejlesztése azonban korántsem ált meg, a kétkedők aggodalmaira pedig némi gyógyírt jelenthet, hogy akár már a mai nap folyamán is bejelenthetik projekt egyik fontos mérföldköveként meghatározott “Shelley testnet” elindulását. A Shelley lehetővé fogja  tenni a Cardano stake-elését, vagyis a token tulajdonosai annak tárcában tartásával tehetnek majd szert némi extra jövedelemre. Ennek pontos számairól a későbbiekben fognak kiadni tájékoztatást

Az ADA ütemtervét övező misztériumokról az alábbi írásunkból többet is megtudhattok.

A Cardano titkai

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img