Öt évvel ezelőtt mit gondoltál volna a Bitcoinról?

spot_img

Sokan kívánják azt, hogy bárcsak néhány évvel korábban hallottak volna a Bitcoinról, hiszen akár néhány ezer forintnyi befektetéssel is mesés vagyonokra tehettek volna szert. De vajon 3, 5 vagy 10 évvel ezelőtt tényleg észrevettük volna a Bitcoinban az évszázad befektetési lehetőségét, vagy csak legyintettünk volna az “újabb internetes átverés” hallatán?

Erre a kérdésre kereste a választ egy reddit felhasználó is, akinek a topikjából összegyűjtöttük a legérdekesebb válaszokat.

  • Svédországban lakom és a TV-ben hallottam először a BTC-ről. A műsorban azt mondták, hogy Satoshi annyi bitcoint tud létrehozni amennyit csak akar, ezután már nem is érdekelt a dolog. Köszi szépen, híradó!
  • 2010-ben kezdtem el bányászni és egy csomó embernek meséltem róla, akik mind azt mondták, hogy ez csak egy internetes hülyeség. Igazából én is így gondoltam, úgyhogy pár dollárért el is adtam mindet (:
  • Én 2010-ben hallottam arról, hogy a hackerek törik fel mások gépeit és BTC-t bányásztatnak velük. 2017-ig abban a hiszemben voltam, hogy a Bitcoin egy vírus.
  • A BTC $1 dollár volt amikor először hallottam róla és $10 amikor igazán elkezdtem utána olvasni. Mivel csóró diák voltam, ezért úgy gondoltam, hogy inkább a bányászattal próbálkozom próbálok. Egy estére bekapcsolva is hagytam a laptopomat, de reggelre nem termelt valami sok coint, úgyhogy hagytam a fenébe az egészet. Aztán eljött 2017. (B+!)
  • 2013-ban írtam róla egy dolgozatot. Gondolkoztam rajta, hogy veszek is egyet csak úgy a móka kedvéért ($60-$90 volt akkoriban), de végül elmaradt a dolog. Mondjuk magamat ismerve a $300 – $1000-os zónában már biztosan eladtam volna.
  • Régóta ismertem, de soha nem volt rá pénzem hogy vegyek is. Egyébként sokáig úgy gondoltam, hogy egy fejlettebb kriptopénz átveszi majd a Bitcoin  helyét.
  • $10 volt amikor először hallottam róla, de azt hittem, hogy egy átverés. Amikor $100 lett, úgy gondoltam hogy már lecsúsztam a nagy növekedésről és ezután sokáig nem is érdekelt. Amikor $1000 lett, végre elkezdtem normálisan utánaolvasni.
  • 2012-ben főiskolára jártam és volt pár ezer dollár a bankkártyámon, de nem volt munkám és a sulira kellett a pénz. Emlékszem hogy ott ültem a gép előtt, előttem a bankkártyám és már csak be kellett volna pötyögnöm, hogy $1000 értékben vásároljak, de végül nyuszi voltam ahhoz, hogy megtegyem. 1 BTC akkor $5 volt.
  • Én azért nem vettem mert $500 volt 1 BTC, de annyit nem akartam rákölteni és akitől venni akartam nem szólt, hogy akár egy töredék BTC-t is vehetnék.
  • 2010 körül volt egy srác akit youtubeon követtem. Egy olyan befektetési stratégiát használt, amivel mindig az infláció fölött tudott teljesíteni. (25% készpénz, kötvények, arany, részvények, stb.). 2013ban aztán egyszercsak elkezdett a Bitcoinról beszélni, de olyan célárfolyamokkal dobálózott, hogy azt hittem teljesen elment az esze. Addig egy konzervatív stratégiát követett, nem értettem miért érdekli ez az internetes őrület. Végül egy idő után már nem néztem tovább a videóit. A konzervatív utat választva befektettem 3000 eurót és 4-5 év alatt 5-800 eurót kerestem vele. Ha jól emlékszem a youtube-os srác, aki a befektetései miatt már akkor is gazdag volt, a vagyonának 10%-át tolta bele a BTC-be. Egy rakás pénzt kereskehett. Talán mai szemmel ez egy kihagyott lehetőségnek tűnhet, de akkoriban nem volt ennyire egyértelmű, hogy a BTC sikeres lehet.
  • 2016-ban vásároltam, aztán amikor elérte az 1000 dollárt eladtam, mert úgy gondoltam, hogy fenntarthatatlan ez a növekedés. Hát kicsit még várhattam volna vele (:
  • 6-7 éve egy részeg mesélt nekem erről egy bárban. Nem hittem neki.
  • Fogadok, hogy 5 év múlva hasonló történeteket fognak mesélni egymásnak az emberek.

A Bitcoin árfolyama 5 évvel ezelőtt $600 (mai áron ~170 000Ft) körül alakult. 2014-ben, az akkori tudásod alapján elköltöttél volna ennyi pénzt, hogy vásárolhass magadnak 1 BTC-t? 

Eredmény

Betöltés ... Betöltés ...

Ha forintért szeretnél bitcoint vásárolni, látogass el a Coinmixed oldalára.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img