Vechain – Walmart partnerkapcsolat

spot_img

Ma hajnalban több forrásból is megerősítésre került, hogy a Walmart a Kínában értékesített élelmiszereinek minőségbiztosítása során, a Vechain (VET) által kifejlesztett technológiát fogja alkalmazni.

A Walmart a világ egyik legnagyobb üzletlánca, ami tavaly elért 514 milliárd dolláros bevételei alapján a világ legnagyobb vállalata is.

Fortune

A Blockchain Food Safety (blokklánc alapú élelmiszerbiztonság) program keretén belül, több helyi élelmiszergyártásban és értékesítésben érdekelt cég is csatlakozni fog az együttműködéshez. Ennek a Walmart mellett tagja lesz például a China Chain Store & Franchise Association (CCFA), ami egy több mint 1000 vállalkozást és üzletláncot (és velük mintegy 300 000 üzlethelységet) magába foglaló érdekképviseleti szervezet. Az elmúlt években a CCFA szárnyai alá tartozó bolthálózatban bonyolították le, a kínai kiskereskedelmben kapható fogyasztási cikkek forgalmának mintegy 11%-át. A szövetséget üzleti tanácsadói oldalról a világ egyik legnagyobb könyvvizsgáló cége, a PwC fogja segíteni.

Azt már egy áprilisiban rmegrendezett konferencia óta tudni lehetett, hogy júniusban új partnert köszönthet a Vechain ökorendszer. A Walmart érkezését az elmúlt másfél hétben a korábbiakhoz képest fokozott blokklánc aktivitás jelezte előre, ami általában a hétköznapokon és az ázsiai nappali munkaórák idején volt különösen kimagasló.

A reggeli bejelentésről érkező helyi beszámolók szerint, az indulással 23 termékcsalád útját lehet már nyomonkövetni a platformon, amit az év végéig 100-ra kívánnak feltornászni. A tervek szerint 2020-ra a Walmart által Kínában értékesített friss hús 50%-a, a csomagolt hús- és zöldségek 40%-a, a tengeri eredetű élelmiszereknek pedig 12.5%-a lesz majd ellenőrizhető a Vechain blokkláncán. Ehhez a kínai vásárlók az ország legnépszerűbb chatelésre és fizetésre használt telefonos alkalmazását, a WeChat-et vehetik igénybe.

Az élelmiszerbiztonság megoldásának kérdése Kína legsürgetőbb belügyei közé tartozik. Egy 2012-ben elvégzett felmérés például arra világított rá, hogy a romlott élelmiszerekhez köthető botrányok miatt, a sanghaji lakosok több mint 70 százaléka aggódott az országban gyártott élelmiszerek minősége miatt. Sokan annyira nem bíztak ezekben, hogy inkább a környező országokból hozattak gyermekeik, csecsemőik és idős hozzátartozóik számára ételt, még akkor is, ha az jóval drágább volt. Később emaitt egy államilag szervezett kampány indult az árucikkeiket megbízható forrásokból beszerző boltok védelmének érdekében.

A VET tokenek a Binance-en és a Vechain hivatalos tőzsdéjén, az Oceanex-en vásárolhatóak meg.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img