Rendőrök védték a Tron irodáját egy átverés károsultjai elől

spot_img

Az interneten terjedő felvételek szerint, a rendőrség is kivonult a Tron pekingi irodájához, amit dühös befektetők hada lepett el. Az eset hátterében egy piramisjáték áll, amivel több ezer embert károsíthattak meg és amiért a kárvallottak a Tron vezetőjét, Justin Sunt is felelősnek tartják.

A Tront a kínai nyelv sajátosságai miatt, hazájában Wave Field (Hullám Mező) néven ismerik és ezzel élt vissza egy néhány hónappal ezelőtt indult átverés, ami a Wave Field Super Community (Hullám Mező Szuper Közösség) nevet vette fel. A WFSC mintegy 30 millió dollárnak megfelelő pénzt csalt ki az áldozatokból arra hivatkozva, hogy egyike lesz a Tron blokklánc működését felügyelő 27 szupernódnak.

A befektetők szerint, a WFSC indulása óta kérték Justin Sun-t, hogy erősítse meg a annak státuszát, aki azonban nem reagált a megkeresésekre és csak július 1-én tett közzé egy figyelmeztetést arról, hogy semmilyen kapcsolatban nem állnak a szervezettel. Július 1-e ugyancsak az a nap volt, amikor egy nő öngyilkosságáról szóló beszámolók és fényképek lepték el a kínai közösségi oldalakat, aki állítólag azért vetett véget az életének, mert a piramis bedőlése után, a befektetéshez kölcsönvett pénzt nem tudta volna visszafizetni a szomszédjának.

A károsultak szerint, a Tron és annak vezetője hasznot húzott a kriptopénz iránti fokozott érdeklődésből és a tragédia bekövetkeztéig ezért nem határolódott el az esettől.

Korábban olvasóink már a Kripto Akadémia fórumán is jelezték, hogy hazánkban is felütötték fejüket a Tronnal kapcsolatos átverések. Ha hiteles forrásból, forintért szeretnél TRX tokeneket vásárolni, látogass el a MrCoin weboldalára.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img