Az amerikai adóhivatal így eredne a kriptopénzes adóelkerülők nyomába

spot_img

Nagy visszhangot váltott ki az a 181 oldalas dokumentum, ami az amerikai adóhivatal egyik bűnüldözési csoportjának előadásáról szivárgott ki.

A borzalmasan megformázott, ránézésre azonnali szemrákot okozó anyag a kriptopénzek bemutatása mellett, a szervezet által javasolt vizsgálati módszereket is ismerteti.

  • Az adóhivatal az elektronikus megfigyeléstől kezdve, az internetes közösségi oldalakon át, a legfelsőbb bírósági perekig mindent felhasználhat arra, hogy a vizsgált alanyokról kiderítse az igazságot.
  • A kriptotőzsdék mellett olyan mamutvállalatokat is jogi úton kényszeríthetnek majd a felhasználói adatok, például az app store letöltések listájának kiadására, mint a Google, az Apple és a Microsoft. Ezzel azt vizsgálnák, hogy valaki használt-e már korábban valamilyen kriptopénz tárcát, vagy kereskedő alkalmazást.
  • Ugyancsak jogi úton köteleznék a bankokat, a PayPalt és más fizetési szolgáltatókat, hogy kriptopénzekhez köthető tranzakciókról szóló információkat adjanak át.
  • Emellett pedig összegyűjtenék és vizsgálnák az interneten, például a Facebook és Twitter felhasználók által, a különböző csoportokban közzétett bitcoin és ethereum címeket is.

A szigorú eljárás ellenére, a vizsgálaton fennakadó adózók valószínűleg még így is sokkal jobban járhatnak, mint a világ túlsó felén élő társaik, akiket jobb esetben csak nyilvánosan megaláztat, a rosszabbikban ki is végeztet az állam.

A kriptopénz bányászat lehet a kínai adóelkerülők menedéke

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img