Tízmillió dolláros kriptopénz lopással vádolják a volt Microsoft alkalmazottat

spot_img

Egy korábbi Microsoft alkalmazottat letartóztattak, az ukrán állampolgár a vádak szerint tízmillió dollárnyi kriptopénzt tulajdonított el társaival. A 25 éves Volodymyr Kvashuk a hatóságok gyanúja szerint a pénzből többek között egy 160 000 dollár értékű Tesla-t, és egy 1,6 millió dolláros, tóparti házat vásárolt.

A hét hónapig húzódó csalássorozata során 2,8 millió dollárt utalt bankszámláira. A feltételezések szerint kriptopénz alapú ajándékkártyákat lopott, majd haszonnal értékesített az interneten, a kártyákkal Microsoft termékeket lehetett vásárolni.

Az amerikai ügyészi hivatal szerint Kvashuk részt vett a Microsoft online kereskedelmi platformjának tesztelésében, lehet, hogy ez is segítségére volt a bűncselekmények elkövetése során. A gyanúsított ügyvédje nem válaszolt az Associated Press hírügynükség kérdéseire.

Egyelőre nem tudni, hogy összefüggésben áll-e Kvashuk ügye azzal a panaszáradattal, amit a Microsoft online szolgáltatásainak amerikai felasználói tettek az év első hónapjaiban, sokakat ért támadás, vagy támadási kísérlet, hogy Outlook, Hotmail, vagy MSN fiókjaihoz férjenek hozzá.

Volt, akinek bejutottak a támadók az email fiókjába, ezen keresztül átállították beállításait a Krakenen, ezzel hozzáférve kriptopénzeihez.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img