USA pénzügyminiszter: a készpénzt nem szokás pénzmosásra használni, csak a bitcoint

spot_img

Steven Mnuchin, az Egyesült Államok 77. pénzügyminisztere a CNBC-nek adott interjút, amiben Trump elnökhöz hasonló módon, a Bitcoin ellenében foglalt állást.

Klikk a videóra, ha inkább megnéznéd

Mnuchin: Legyen szó akár fizikai, akár elektronikus pénzügyi szolgáltatókról, a szabályozást szigorúan be fogjuk tartatni.

CNBC: Azért az komoly problémát okozna, ha minden egyes alkalommal, amikor valamit törvénytelen dolgokra használnak fel, akkor azt azonnal betiltanánk. A rendelkezésünkre álló technológia mellett, jelenleg könnyebb készpénzt használni bizonyos illegális tevékenységek lebonyolítására. Talán akkor ne használjunk többet készpénzt sem, amit folyamatosan pénzmosásra használnak fel?

Mnuchin: Szerintem nem igaz, hogy a készpénzt folyton pénzmosásra használnák fel. A világ legerősebb pénzmosás elleni rendszerével rendelkezünk, amit a világ többi részén is be fognak vezetni. Szankciókat alkalmazunk azok ellen, akik ellen szükséges és nap mint nap fellépünk a pénzügyi rendszerünk elleni gaztetteket elkövetők ellen…

CNBC: …dehát rengeteg ilyen bűncselekmény történt már a történelem során, aminek semmi köze sem volt a Bitcoinhoz. Azt hiszem elmondhatjuk, hogy sokan kifejezetten sikeresek voltak ezek elkövetése során.

Mnuchin: Ismét csak vissza kell utasítanom azt az állítást, hogy erre készpénzzel képesek lettek volna. Mindent el fogunk követni, hogy a Bitcoin ne válhasson a modern kor névtelen svájci bankszámlájává, ami komoly veszélyt jelentene a pénzügyi rendszerre.

Ha forintért szeretnél kriptopénzt vásárolni, próbáld ki az első magyar szolgáltató, a MrCoin oldalát.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img