Épp évi 16%-ot fizet a Compound a lekötött Dai-ért

spot_img

Gyors update következik a decentralizált pénzügyek világából: A Compound a mai napon épp 16,26% éves kamatot fizet a MetaMaskból két kattintással lekötött Dai stablecoin tokenek után.

Korábban ezt írtuk a Compound értékajánlatáról: “A Coinbase alapja is befektetett a Compound startupjába, mely hivatalosan “likviditást biztosít” a piaci szereplők számára, ERC20 tokenek kölcsönzésével foglalkozik. Ahelyett, hogy egy tőzsdén vagy saját walletünkben tartanánk tokenjeinket, a Compound-on keresztül kamatot is kaphatunk értük. A tokeneket kikölcsönzőknek lényegében lehetőségük lesz majd azok shortolására, vagyis egy nagyobb mennyiség kikölcsönzése után azokat eladva, majd nyomott áron visszavásárolva tehetnek szert haszonra a kereskedők.”

A tegnapi napon módosultak a Dai kölcsönök feltételei, mostantól 5 és 20% éves kamat között mozoghat (dinamikusan) a kamat mértéke:

A lekötés menete egyértelmű, 100 Dai lekötése után (ha maradva végig 16% a kamat, ami nem fog), egy év múlva 116 Dai-unk forogna a rendszerben.

Compound számai a mai napon

4157 ember közel százmillió dollárnyi kriptopénzt tart lekötve a rendszerben, míg 767 ember 26,4 millió dollárnyi, főleg Dai és USDC stabilcoint vett fel, hogy spekuláljon velük. Érthető, hogy egy-egy komolyabb piaci esés után a stabilcoinok a népszerűek, hiszen ezekből aktuálisan “olcsó” kriptót vesznek a befektetők decentralizált vagy centralizált tőzsdék felületén.

A K&H Bank netbankjában végzett gyors összehasonlítás után arra jutottam, hogy a bank által kínált (hasonlóan két kattintás a netbank felületéről) 0.01% éves betéti kamat nem túl versenyképes 2019-ben. “Használnánk a pénzed, 100 000 Ft használatáért fizetnénk egy évben 10 forintot. Köszi. Ugyanitt SMS infó üzenetdíj 30 forint per üzenet.”

A Dai stabilcoinról és a Maker ökoszisztémáról bővebben az alábbi bejegyzésben olvashatsz:

15 millió USD kockázati tőke befektetés a Maker – Dai stablecoin projektbe

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img