Valószínűleg a kínai Plus Token scam kitervelői döntik be éppen a bitcoin árfolyamát

spot_img

A Plus Token egy kínai mobiltárca szolgáltatásként hirdette magát, ami kereskedő robotja révén havonta 10%-os bevételt ígért a kriptopénzüket itt elhelyező ügyfelek számára. Az ajánlatot egy piramisjáték-szerű “Hívd meg a barátodat” rendszerrel is megfejelték, amivel még több nyereséget ígértek az újabb befizetőket maguk alá beszervezők számára.

Sajnos nagy a valószínűsége annak, hogy magyarok is áldozatul eshettek ennek a csalásnak. A token nevére rákeresve több ezt promotáló cikket és videót kapunk találatként.

Becslések szerint a Plus Token mintegy 3 milliárd dollárnyi kriptopénzt csalhatott ki az emberekből, mire a kínai rendőrség letartóztatta annak fő szervezőjét, aki több évtizedes börtönbüntetésre számíthat. Társai közül viszont többen a mai napig is szökésben vannak, a hatóságoknak pedig nem sikerült visszaszereznie az ellopott kriptovalutákat sem.

A Coindesk egyik kínában élő szakértője néhány órával ezelőtt osztotta meg a Twitteren, hogy a helyi közösség több bizonyítékot is talált arra, hogy a BTC elmúlt napokban történt zuhanása mögött ezek a bűnözők állhatnak, akik 200 000 BTC-t és 800 000 ETH-et próbálhatnak meg értékesíteni a piacon.

A csaláshoz köthető és ismert wallet címek elemzése során kiderült, hogy már júliusban is több ezer BTC került átutalásra a Bittrex és a Huobi számláira, a legfrissebb információk szerint pedig valaki 100 BTC-s csomagokban kezdte el értékesíteni coinjait a Binance-en keresztül.

Az egyik csaló tegnap 22 000 BTC-t utalt át egy másik számlára.

A chartokra tekintve nagy eltéréseket láthatunk az árfolyamokban. A Binance-en még tartja magát a 10 000 dolláros szint, míg a Coinbase és Bitstamp oldalain a bitcoin már a 9600-as zónában jár. Ennek oka, hogy a Binance-en jelenleg karbantartási munkálatokat végeznek, de az újraindulást követően várhatóan itt is folytatódik majd a korrekció.

Belevennél az esésbe, vagy további korrekcióra számítasz? A Coinmixed oldalán nem csak bitcoinra, hanem USDC stabil coinra is beválthatod a forintjaidat.

Coinmixed.eu: 0.1%-os jutalék a stabil coin – kripto kereskedési párokon

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img