Nem fenékig bitcoin a bányászok élete

spot_img

A kriptopénzbányászokat sokszor éri az a vád, hogy egész nap a lábukat lógatva, a semmiből hozzák létre a pénzt. Azonban a kínai Szecsuan tartományból érkező felvételek alapján, egy ilyen vállalkozás üzemeltetése olykor életveszélyes helyzetekbe is sodorhatja az embert.

A térséget sújtó esőzések után egy hatalmas árvíz sodorta el a harmadik legnagyobb (a baleset óta csak az ötödik) bányász csoport, a Poolin egyik telephelyét. Az esetről két videófelvétel is napvilágot látott. Az elsőn az áradat érkezése, a másodikon a sárba agadt bányagépek mentése látható. A videókat a lejátszás gombra kattintva nézhetitek meg.

Szecsuanban az itt található vízerőműveknek köszönhetően rendkívül olcsó energiaárak mellett lehet bitcoint bányászni, ám a szeszélyes időjárás miatt, az itt dolgozókat állandó életveszély fenyegeti. A tavalyi évben egy a mostaninál sokkal súlyosabb csapás érte az ide települt adatközpontokat. Akkor a tomboló vihar miatt, a bitcoin hálózat teljes kapacitása közel 30%-kal (42EH/s –> 30 EH/s) esett vissza. A kockázatok miatt azóta sok helyi bányászközpont távirányítással működik, az üzemeltetést pedig a környező hegyek tetején található kis falvakból végzik.

A bitcoin mellett több, mint 400 féle kriptopénzt vásárolhatsz meg forintért a MrCoin weboldalán.

Te bányászol jelenleg valamilyen kriptopénzt?

Eredmény

Betöltés ... Betöltés ...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img