Deloitte menza: túrós csusza, tejbegríz, ásványvíz, 0,00107587 BTC lesz

spot_img

Korábban mi is beszámoltunk már az úgynevezett Big Four auditálócégekről, a PricewaterhouseCoopers (PwC), a Deloitte, a KPMG, és az Ernst and Young (EY) a világ vezető cégeinek dolgoznak, hozzájuk fordul a McDonald’s, a Microsoft, a vezető olajvállalatok egyaránt, ha könyvvizsgálásra van szükség.

Arról is írtunk már, hogy a PwC luxemburgi irodája BTC-t is elfogad ügyfeleitől, sőt, bő 300 munkatársuk dolgozik kritopénz- és blokklánc kötődésű tanácsadáson. Ezzel nincs egyedül, az egyik nagy versenytárs, a KPMG szintén hasonló szolgáltatásokkal várja az érdeklődő óriásvállalatokat.

Blokklánc tanácsadást kínál a KPMG

Most a Deloitte is csatlakozik a sorhoz, méghozzá szintén Luxemburgban, egy kevésbé szokványos, ám a piac fejlődésének annál inkább kedvező formában. Kísérleti jelleggel bevezetik a cégen belüli BTC elfogadást, a munkatársak először az ebédjükért fizethetnek a kriptopénzzel.

Már a PwC is elfogad bitcoint

Laurent Collett, a Deloitte egyik vezető munkatársa szerint számukra a blokklánc prioritás a tőkekezelési szolgáltatásaikban, viszont mint fizetési megoldás jelenleg kevésbé jelentőségteljes az ügyfeleiknek nyújtott szolgáltatásaik kapcsán.

Könnyen lehet, hogy éppen azért vezetik be a BTC elfogadást a cégen belül, hogy az alkalmazottak megismerkedjenek a technológiával.

Collett hozzátette azt is, hogy a közbülső, harmadik fél – esetünkben a könyvelő – kivonása gyorsabbá, és hatékonyabbá teheti szolgáltatásaikat, ezért izgalmas számukra a blokklánc használata.

Fontos látni azonban azt is, hogy a Deloitte egyelőre nem tervezi, hogy követi a PwC példáját abban, hogy ügyfeleitől is kriptopénzt fogadjon el, ennek elllenére nagy jelentősége van a mostani lépésnek, önmagában is.

Ugyanis ahogy arról a PwC bitcoin elfogadásáról szóló anyagunkban is beszámoltunk, komoly lépésről van szó, hiszen a Big Four nem véletlenül kapta ezt a “becenevet”, nem csak méreteikben hatalmasak, de befolyásuk a globális gazdaságra is igazán jelentős.

Egész egyszerűen azért, mert multinacionális vállalatok egész sora hallgatja tanácsaikat, és használja szolgáltatásaikat, most már valóban csak idő kérdése a bitcoin, vagy valamely másik kriptopénz mainstream elterjedése.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img