Monacoin, a japán Doge

spot_img

A japán kultúra már csak olyan, hogy mindenből szeretne egy sajátot, igaz ez a közösségi médiára, a legnépszerűbb chat applikációra, a kriptopénzek korában pedig természetesen nem maradhatott ki a saját mém-coin sem.

A Doge-al kísérteties hasonlóságokat mutató Monacoin (MONA) 2014-ben indult, néhány nappal ezelőtt egy 17%-os emekedéssel hívta fel magára a figyelmet. A kriptopénzt egy mind a mai napig ismeretlen fejlesztő alkotta, egyrészt azért népszerű a szigetország kereskedőinek körében, mert számos kriptopénztőzsdén hozzáférhető, másrészt azért, mert a kilencvenes évek egyik népszerű popkultúrális alakjáról, a Mona macskáról kapta a nevét.

Mona, a macska

1,5 percenként születük egy új blokk, így jóval gyorsabb, mint a Bitcoin (10 perc), de még a nagy előd – Litecoin forkról van ugyanis szó – is lassabb ennél 2,5 percével, a MONA teljes készlete pedig 105 120 000. Proof-of-Work konszenzus mechanizmussal működik, érdekesség, hogy még mind a mai napig bányászható akár CPU-val is, hiszen “ASIC-rezisztens” rendszerről van szó.

Az eddigi All Time High (ATH) árfolyamát (természetesen) a 2017 végén indult alt-season során érte el, méghozzá december hatodikán, ekkor 19,75 dollárnál járt. Cikkünk születésekor 1,09 USD az árfolyama.

Napi kereskedési volumene meghaladja a 350 000 dollárt, az alábbi kriptopénztőzsdéken érhető el:

  • Bitbank
  • Bittrex
  • Livecoin
  • Upbit
  • CryptoBridge

BTC, és japán jen kereskedési párok érhetőek el, Coinomi, és az Electrum Mona tárcában tárolhatjuk, ezek számos platformra elérhetőek. Ha van valami, ami egészen biztos a MONA kapcsán, akkor az a kimagasló népszerűsége a japánok körében, ez pedig befektetői szempontból érdekes lehet.

Figyelembe véve azt, hogy a szintén óriási népszerűségnek örvendő helyi LINE chat applikáció a szükséges engedélyek beszerzése után, BITMAX néven hamarosan új kriptopénztőzsdét indít, ezzel 80 millió japán felhasználóhoz közelebb hozva a kriptpénzek világát, a MONA izgalmas befektetési lehet a felkészült kereskedők számára.

A MONA árfolyama 2014-től 2019 szeptember 23-ig.
A MONA árfolyama 2019 szeptember 10. és 23. között.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img