Bitcoin ma: unalom és bizonytalanság

spot_img

A hetes gyertya zárásánál sikerült zöldben maradni és nem esett az ár a havi nyitás – 8200 dollár alá, de mégsem vagyok bizakodó. Még mindig a konszolidációs zónában mozog az árfolyam, ahonnan kitörni egyelőre nem sikerült. Elképzelhető, hogy az árfolyam kinéz ebből a zónából egy-egy napos gyertya erejéig és érintheti a 8700 dolláros szintet is, de erre kisebb az esély.

Nagyobb esélyt látok a lefelé törésre. Az éves csúcsról húzott zöld trendvonal még mindig lefelé mutat és a napos grafikonon a 100 napos simított mozgóátlag is dinamikus ellenállásként blokkolja az árfolyamot – a múlt héten már egyszer visszaküldte erről a szintről az árfolyamot. A következő ellenállás 7700 dollárnál van, idáig eshet az árfolyam, ha bejön a legvalószínűbb forgatókönyv.

Jól jelzi a piac bizonytalanságát is, hogy két héttel a hónap kezdete után még mindig a havi nyitó árfolyam szintjén mozgunk és nem léptünk el túlságosan egyik irányba sem. A monthly grafikonon is egyelőre egy tankönyvi doji gyertyát látunk, ha folytatódna az oldalazás, a következő hónapra pozitívabbak lehetnek a kilátások.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img