Ezért kedvelik a gazdagok a bitcoint

spot_img

Tegnap a Bitstamp tőzsde 107 800 darab bitcoint küldött a Xapo nevű tárca és letétkezelési szolgáltatónak. A Xapo aztán ezt a mennyiséget némi plusszal egyetemben továbbküldte, feltételezhetően egy saját cold wallet címre, melyet hosszú távú tároláshoz használnak.

A második tranzakcióban már összesen 112 027 BTC szerepelt, körülbelül 933 millió dollár, azaz 281,5 milliárd forint értékben. A küldés költsége alig 4 dollár, 1200 forint volt, mely százalékos értékben ki sem nagyon fejezhető a küldött összeghez képest. És mindez néhány perc alatt, minden központi jóváhagyás nélkül, nevetséges költségek mellett. Gyakran halljuk, hogy a küldés még egy keményen dolgozó kisember számára is jóval olcsóbb (ha már rendelkezik kriptóval), mint egy banki utalás, de az intézmények és a szupergazdagok azok, akik számára a hálózat használata nagyon komoly megtakarítást jelent.

A hír kiegészítéseként érdemes néhány szót szentelni annak, hogy bizony a gazdagok egyre nagyobb számban vannak jelen a kriptopiacon. Tavaly év vége óta ugyanis újra meredeken emelkedik a legalább 1000 darab bitcoint tartó címek száma, utoljára ilyen dinamikus emelkedést 2011 és 2014 között láthattunk. Akkor még azok is ezer bitcoinokhoz juthattak, akik értették a technológiát és képesek voltak némi anyagi ráfordítással elkezdeni bányászni. Napjainkban ugyanekkora mennyiség eléréséhez 8,5 millió dollár körüli befektetés szükséges.

A Willy Woo által posztolt kép a glassnode nevű cégtől származik, akik a blokklánc elemzésével igyekeznek a befektetési döntésekhez szükséges információkhoz segíteni az ügyfeleiket. A 2017-es vásárlói piac után a következőt a szupergazdagok belépése indíthatja el. Az egyik népszerű kriptós YouTuber egyik friss videójában szó van róla, hogy a száz legnagyobb bitcoin mennyiséget tároló olyan címen, melyek nem tőzsdékhez tartoznak, szinte nulla kiküldési aktivitás van mostanában, leginkább növekednek a mennyiségeik. Ez a nagyok várakozásait tekintve bizakodásra ad okot, hiszen a szupergazdagok nem parkoltatnák bitcoinban a pénzüket, ha nem fényes jövőre és felértékelődésre számítanának.

50 millió dollárosnál nagyobb vagyonnal rendelkező emberek a világon: 150 000 fő.
1 millió dollárosnál nagyobb vagyonnal rendelkezők: 36 millió fő.

Közülük mennyien tudnak a bitcoinról és értékajánlatáról?

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img