Napi tippek, hogy sikeresebb kereskedővé válj VI.

spot_img

Ma sem maradhat el napi tippek rovatunk, melyben elméleti, főként pszichológiai, és időnként gyakorlati, praktikus tippekkel várjuk olvasóinkat a kereskedés metodikája kapcsán. Reméljük, hogy hasznotokra válik a mai hármas csomag is!

Napi tippek, hogy sikeresebb kereskedővé válj V.

Találd meg a legkevésbé volatilis időszakot, és pihenj!

A kriptopénzek piaca különösen volatilis, sőt, sokkal nagyobb árfolyammozgásokat mutat egyetlen napon belül, mint bármely másik terület, ennek ellenére még itt is vannak “nyugodtabb” időszakok. Márpedig volatilitásra “szükség” van a kereskedéshez, amikor a piac “alszik”, legalábbis ideiglenesen nyugodtabb időszakában jár, akkor kereskedési lehetőségből is kevesebb van.

Árfolyamingadozások: a bitcoin egy éjszakai bagoly

Ez a jelenség találolkozik egy másik, emberi tényezővel, ez pedig a pihenésre való igényünk, hozzuk össze a kettőt, pihenjünk akkor, amikor a piac is “pihen”.

Napi tippek, hogy sikeresebb kereskedővé válj IV.

Az elvárásaid legyenek realisztikusak!

Tény és való, sokan sokat – nagyon sokat – kerestek a kriptopénzek piacán az elmúlt tíz év során, ezres nagyságrendben vannak “Bitcoin milliomosok” a világban, ez azonban nem jelenti azt, hogy bárki, és bármikor dollár százezreket tud keresni ezen a piacon. Azok, akik komoly összegeket kerestek kripopénzekkel általában hosszú évekig vártak, HODLerként tartogatták bitcoinjaikat. Természetesen kereskedőként most is lehet keresni, akár sokat is, nem mindegy azonban, hogy milyen elvárásokkal látunk neki a napi kereskedésnek. Egy ötezer dolláros befektetéssel nem fogunk minden nap kétezer dollárnyi nyereséget elérni, lássunk tisztán, gyakoroljunk kis összegekkel a lehető legtöbbet.

Napi tippek, hogy sikeresebb kereskedővé válj III.

Ismerd meg az erősségeid, és a hibáid!

Az egyik előző napi tippek csomagban szóba került, hogy a saját, egyéni stressztűrő képességünk megismerése fontos ahhoz, hogy hosszútávon is sikeres kereskedővé válhassunk. A stressztűrő képességünk azonban csak egy tulajdonság a sok közül, még számos egyéb eleme van a személyiségünknek, ami befolyással lehet a kereskedési munkánkra. Éppen ezért nagyon fontos, hogy alaposan megismerjük önmagunkat, legyünk tisztában az értékeinkkel, és a hibáinkkal, mindkét kategóriában természetesen csak azoknak van jelentősége, amik érinthetik a kereskedési munkánkat.

Napi tippek, hogy sikeresebb kereskedővé válj II.

Napi tippek, hogy sikeresebb kereskedővé válj I.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img