Közvetlen USDC stabilcoin adózás Bermudán

spot_img

A Circle nemzetközi fizetési szolgáltató és az USDC stabilcoin kibocsátója tegnap jelentette be, hogy Bermuda kormánya elsőként fogadja el a Coinbase nevével is fémjelzett stabil kriptopénzt adók, egyéb díjak és állami szolgáltatások árának fizetésekor. Az USDC a leggyorsabban növekvő stabilcoin, nemrég lépte át az egymilliárd dollár összegű kibocsátást.

A bejelentésben külön kitérnek rá, hogy az USDC, mivel Ethereum tokenről van szó, közvetlenül fér hozzá a blokklánc decentralizált pénzügyi szolgáltatásaihoz. Azokat persze bármilyen bermudai cég vagy magánember is használhatta eddig is, azonban most már lehetőségük nyílik arra is, hogy profit realizálásakor az időigényes és költséges fiatra váltogatás nélkül adják be részüket a közös kasszába.

Tavaly mi is beszámoltunk róla, hogy a brit tengerentúli terület olyan progresszív törvényeket hozott, melyeket a fizetési szolgáltatásokkal, kriptopénzekkel, ICO-kal és blockchain technológiával foglalkozó vállalkozások bevonzására alakítottak ki. A stabilcoin elfogadással egy újabb lépést tettek kripto-fintech cégek számára vonzó gazdasági környezet kialakítása felé. Itthon mikor fogunk stabilcoint küldeni a NAV-nak?

Bermuda is támogató szabályozást készít elő

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img