Íme az első drive-thru, ahol kriptopénzzel fizethetünk

spot_img

Itthon is létezik, ám kevésbé elterjedt az úgynevezett drive-through (gyakran: drive-thru) eszköze, autónkkal hajthatunk “be” egy vendéglátó, vagy egyéb szolgáltató épületébe, egy kis ablakon keresztül kapjuk meg az áhított terméket, ez általában dupla sajtburger nagy sültkrumplival, és kólával, de a világ egyes pontjain lehet akár aspirin is.

A kriptopénz-elfogadás dinamikus, legalábbis jól érzékelhető terjedésének jegyében a drive-thru “intézményét” is elérte az innováció, a nemrég általunk is bemutatott, kriptopézekre fókuszáló, főként Ausztráliában működő TarvelbyBit keretében már bitcoinnal is vásárolhatunk ételt, méghozza az autónk kényelméből.

Queensland-ben található a szóban forgó étterem, Auszrtália észak-keleti részén, Origin Kebab Eaglby névre hallgat, egész egyszerűen kiolvassuk az eladó által felmutott tableten a QR kódot, már küldhetjük is kriptopénzeinket, az ígéret szerint gyorsabban, és alacsonyabb jutalékkal vásárolhatunk, mint a klasszikus fiat pénzek esetében.

Ha körbeutaznád a világot, de csak kriptopénzed van: TravelbyBit

Ahogy arról a TravelbyBit-ről szóló beszámolunkban is írtunk, bitcoin mellett litecoin, és binance coin elfogadásának lehetősége is adott, utóbbi nem véletlen, a népszerű kriptopénztőzsde az utazási szolgáltató befektetői közé tartozik.

Decathlon, Intersport, Foot Locker: 25 000 francia boltban BTC elfogadás indul

Az elterjedésről, az újabb, és újabb elfogadóhelyekről mi is rendszeresen beszámolunk, jellemzően fizetési szolgáltatók döntenek úgy, hogy a kriptopénz elfogadást is felveszik kínálatukba. Ez nem tűnhet “nagy” lépésnek, hiszen ezzel nem vállal különösebben nagy kockázatot egy-egy ilyen platform, azonban tömegközlekedési, utazási, és egyéb szolgáltatók is rendre döntenek úgy, hogy nyitnak a terület felé.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img