Bitcoin: 40%-os növekedés a kínai elnök beszéde után

spot_img

Hszi Csin-ping, Kína elnöke csütörtökön hosszasan beszélt a blokklánc technológia fontosságáról és ösztönözte az erre épülő megoldások minél gyorsabban és minél szélesebb körben való alkalmazását.

“A blokklánc mára megjelent a pénzügyek, a dolgok internetje, az intelligens gyártás, az ellátási lánc és a kereskedelem területén is. Egyre több ország verseng a vele elérhető előnyök megszerzéséért és bár Kína erős alapokkal vághat neki a küzdelemnek, de fel kell gyorsítanunk a fejlődést és aktívan ösztönöznünk a blokklánc integrációját a gazdasági és társadalmi folyamatokba.”

Beszédében ezt követően felhasználási módok tucatjait hozta fel példaként, kiemelve a hétköznapi emberek életét javító megoldásokat.

A legnagyobb kínai állami hírügynökség által közzétett beszámoló itt olvasható el. (Chrome-ba épített fordítóval, a kínai nyelvet angolra állítva tökéletesen érthető.) A magyar idő szerint a tegnap déli órák után megjelenő hírt a piac nagy lelkesedéssel fogadta, a bitcoin árfolyama pedig az akkori 7400-7500 dolláros szintről, ma hajnalra 10500 dollár fölé emelkedett.

A Bitcoin és a hatványok törvénye: út a milliókig?

A kínai vezető nyilatkozatának fontosságát felértékeli, hogy a héten a Facebook igazgatóját a Librával kapcsolatban meghallgató amerikai kongresszus, a technológiával kapcsolatos kérdések tisztázása helyett, többnyire magát Zuckerberg személyét és a közösségi oldalt támadta.

Az iparág képviselői szerint az Egyesült Államok törvényhozói több év alatt sem voltak képesek a kriptopénzeket és blokkláncokat érintő szabályozás kidolgozására, és a mostani találkozó is csak az erre való törekvés hiányát bizonyította. A jogi bizonytalanság szerintük gátolja az innovációt és maga Zuckerberg is kiemelte, hogy amíg a képviselők csak vitatkoznak, Kína döntő fölényre tehet szert ezen a területen, amit szerinte azért kellene megakadályozni, mert:

“Semmi sem garantálja, hogy az, aki uralja majd ezt a területet, a demokrácia és a szabadság elveit fogja előtérbe helyezni.”

A kongresszus ismét a Libráról kérdezte a Facebook igazgatóját

Bár Hszi Csin-ping beszéde nem a Bitcoinról szólt, a világ vezető hatalmának kiállása a mögöttes technológia mögött mindeképpen jó hír és enyhíti az amerikai helyzetből adódó bizonytalanságot.

Ha forintért szeretnél bitcoint vásárolni, próbáld ki a CoinCash szolgáltatásait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img