Stellar: megsemmisítették a tokenek felét

spot_img

A Stellar fejlesztésével foglalkozó alapítvány (SDF) bejelentette, hogy elégette, vagyis egy érvénytelen wallet címre küldve megsemmisítette a rendelkezésre álló teljes XLM készlet több, mint 50%-át. Az éjfél körül érkező hírre a token árfolyama 25%-ot erősödött mind a dollár, mind a BTC ellenében.

Az SDF a jövőben egy teljesen új fejlesztési stratégia mentén szeretné felhasználni a fennmaradó 50 milliárd XLM-et, amivel elsősorban a fejlesztőket és az elterjedést segítő szervezeteket szeretnék támogatni. Ennek keretében a következő év első felében egy új termék is bevezetésre kerülhet, ami egy több pénznemet is támogató és bárki számára hozzáférhető, fizetésekre és megtakarítások tárolására alkalmas tárca lesz. A wallettel elsősorban a latin-amerikai lakosságot szeretnék megszólítani, a térségben pedig már több partnerrel folynak az egyeztetések, akik fiat pénz kapuként szolgálhatnak majd az új felhasználók számára.

A  megsemmisített és a megmaradó tokenek aránya

Az égetés miatt felfüggesztenek több airdrop programot is, így mostantól már a Binance-en tárolt XLM-ek után sem jár majd a staking jutalom.

Binance staking

A döntéssel az SDF egyébként mintegy 4 milliárd dollár értékű tokenről mondott le, igaz ezek többsége még sohasem került forgalomba. Talán ennek tudható be az is, hogy bár a feleződés hírére az XLM ára akár azonnal a duplájára is ugorhatott volna, mindössze 25%-kal emelkedett.

Az árfolyam éjjel kettő óta korrigál lefelé és egyelőre még korai lenne megmondani, hogy lehet-e még elég szufla a lumenekben egy újabb nekirugaszkodásra. Aki viszont kereskedik, annak érdemes lehet figyelemmel kísérnie az eseményeket. Ha ezt más traderek társaságában tennéd meg, csatlakozz a Discord csatornánkhoz.

Az égetés bejelentését követő előadás a Stellar jövőjéről

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img