A kriptovilág tranzakciói élőben, egyetlen térképre rendezve

spot_img

A kriptopénzek kapcsán számos praktikus eszköz áll rendelkezésünkre, tárcák, tőzsdék, váltók, és információforrások garmadája várja az érdeklődőket. Vannak azonban különösen hasznos eszközök, amik ha nem is teljesen egysedülálló módon, de mindenképp ötletesen szállítanak – ingyenes – információkat.

Ilyen a jól ismert Whale Alert is, elsődleges céljuk, hogy a különösen nagy összegű kriptopénz tranzakciókról számoljanak be, ehhez kiemelt felületük a Twitter csatornájuk, amit mindenkinek érdemes követnie. A kiugró tranzakciókon túl a címoldalukon élőben követhetjük a kis, közepes, és nagy összegű bitcoin, ethereum, és egyéb kriptopénz mozgásokat.

Láthatjuk, hogy egy – általában nem azonosítható – tárcából egy másik – általában szintén ismeretlen – tárcába másodpercre pontosan mikor, mennyi kriptopénz mozgott, természetesen egy tárcából egy adott kriptopénztőzsdére tartó tranzakciók is megjelennek.

Rendelkeznek egy élő “térkép-stream”-el is, amin látványos formában követhetjük nyomon a különböző kriptopénzmozgásokat:

Bitcoin, ethereum, EOS, stellar, XRP, Binance Chain, NEO, icon, és steam tranzakciók jelennek meg élőben, minden vonal egy-egy tranzakciót jelképez, minél vastagabb, annál nagyobb összegről van szó. A beágyazható verzió kissé aprócska, de az oldalukon eredeti méretben is megcsodálhatjuk a térképet.

Végezetül lássuk, hogy miért fontos, hogy szemmel tartsuk a kiugró összegű tranzakciókat:

  • Ha valaki egy nagy összeget utal be valamely kriptopénzből egy tőzsdére, akkor könnyen lehet, hogy azért teszi, hogy eladja, ha úgy tetszik: ráborítsa a piacra, ez letörheti az árfolyamot, ha érintettek vagyunk az adott kriptopénzben, akkor jó, ha tudunk erről.
  • A terület fejlődését jelzi, hogy mekkora – fiat – összegű tranzakciók történnek, nem csupán arról van szó, hogy minél nagyobb pénzmozgások vannak, annál “fejlettebb” a piac, a mennyiség, és a “minőség” – utalás összege, a használt kriptopénz – egyaránt jelentőségteljes.
  • Az első ponthoz visszatérve, ha egy extrém méretű, akár több száz millió dolláros mozgás történik a piacon, akkor az a terület egészére hatással lehet, láncreakció szerűen letörheti a bitcoin, a vezető kriptopénzek, és a piac egészének értékét, ennek fordítottja is igaz, az árfolyamokat felfelé is mozgathatja egy-egy “csillagászati” összeg tranzakciója.
  • Beszédes, informatív az is, hogy pontosan melyik kriptopénztőzsdére, vagy melyikről történnek a nagy értékű tranzakciók, ezt is érdemes figyelemmel követnünk.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img