Letiltotta a PayPal a PornHub kifizetéseket, a kriptósoknak van egy megoldásuk

spot_img

Egy drasztikus lépésben a minap a PayPal felfüggesztette a Pornhub-nak nyújtott szolgáltatásait. Ezzel a döntéssel több, mint százezer Pornhub tartalomgyártó maradt kifizetés nélkül, vagyis a platformon gyűjtött pénzéhez egyelőre nem tud hozzáférni.

„Mindannyiunkat lesújtott a PayPal döntése, miszerint leállítják a kifizetéseket, több mint százezer előadónknál” – szögezte le a PornHub.

A PornHub arra kérte az érintetteket, hogy azonnal állítsák át a kifizetési opciót az újonnan bevezett Direct Debit-re vagy a hagyományos Direct Deposit / SEPA utalás opcióra. Azok a tartalomgyártók, akik októberre nem kapták meg a kifizetésüket, kénytelenek megkeresni a PornHub ügyfélszolgálatát.

A Twitter bejegyzés alatt a kriptós közösség megrohamozta a fiókot és próbálták rávenni a Pornhub-ot, hogy a kriptopénzekkel oldja meg a felmerülő problémákat. Még a Binance feje, CZ is benézett, aki azt állította, hogy ez kiváló lehetőség a kriptónak.

Tény, hogy a kriptopénzek lehetővé teszik, hogy engedélyek, ellenőrzés vagy szabályozás nélkül tudjunk bizonyos értékeket küldeni az interneten, de a széles, kereskedelmi, üzleti adopció egyelőre nem jött el és valószínűleg nem a közeljövőben fog eljönni.

Az igazság az, hogy a Pornhub-on már régóta megvan a kriptopénzes fizetési lehetőség, de az egyáltalán nem érdekli az embereket. Tavaly a Verge-el partnerségben áprilisban engedélyezte a kriptopénzes fizetéseket. A személyazonossági aggályok miatt azután még két kriptopénz elfogadását építette be a felületére, a Zencash-ét (azóta már Horizen) és a TRON-ét.

A legutolsó kimutatás erről tavaly ősszel készült. Ebből az derült ki, hogy a Pornhub 81 milliós napi látogatószám mellett, az összes vásárlás mindössze egy százalékát rendezték a fent említett kriptopénzekkel.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img