Breaking: rendőrségi razzia lehetett a Binance sanghaji irodájában (frissítve)

spot_img

Közeli forrásokra hivatkozva kezdett el terjedni az a hír, mely szerint a kínai rendőrség kivonult a Binance sanghaji irodájához, ahol több magas rangú vezető és 50-100 tőzsdei alkalmazott dolgozott.

A napokban a törvények megsértése miatt, a népszerű kínai közösségi oldalról, a Weibo-ról is eltávolították a Binance fiókját, miközben két másik Kínában is szolgáltató vetélytársa, a Huobi és az OKEx továbbra is elérhető maradt. Egyes beszámolók szerint hongkongi tüntetők egy csoportja, a Binance szolgáltatásain keresztül juthatott pénzügyi forrásokhoz és ennek további ellehetetlenítése lehet a kínai hatóságok közbelépésének az oka. A hongkongi szál miatt, állítólag a kínai nemzetbiztonság is vizsgálja az ügyet.

A történtekkel kapcsolatos érdekes egybeesés, hogy tegnap az alábbi üzenetet tette közzé a tőzsde igazgatója.

“Egy központ és egy iroda olyan idejétmúlt dolgok, mint az SMS és az MMS. Ideje továbblépni…”

Egyelőre ennyi információt sikerült összeszednünk az ügyről. Az esettel kapcsolatos további fejleményekről természetesen folyamatosan tájékoztatni fogunk benneteket.

Frissítve: A Binance szóvívője úgy nyilatkozott, hogy nincsenek állandó irodáik Kínában, így a rendőrség sem tudott lecsapni ezekre a nem létező létesítményekre. Pár órával a Binance hír után, a dél-koreai Bithumb kínai irodáinak bezárásáról is felröppent egy hír, amit szintén kacsának minősítettek.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img