Találj egy hibát a Binance-en, keress több ezer dollárt

spot_img

Aki közel érzi a szívéhez az informatika, és a számítástechnika világát, az a “bug”, vagyis “programhiba” fogalmával bizonyára találkozott már, akár szoftverfejlesztéssel próbálkozott, akár csupán mozijegyet akart vásárolni.

A kifejezés eredete kapcsán sokan tévesen úgy gondolják, hogy egy korai számítógép egyik paneljébe ragadt, ezzel meghibásodást okozó molylepke minden bugok ősbugja, a magyar nyelvű Wikipédia szerint azonban már maga Edison is használta a kifejezést, hiszen egy ősrégi mérnökzsargonról van szó.

Ami viszont egészen biztos, hogy a Binance “bugvadászatot” hirdetett, komoly pénzjutalmak várnak arra, aki felfedez egy-egy kis, közepes, vagy akár súlyos biztonsági hibát rendszerükben.

Az “első” bug.

Nem egészen új a kezdeményezés, hiszen a népszerű kriptopénztőzsde már másfél éve dolgozik együtt a Bugcrowd névre keresztelt “közösségi” hibakereső szolgáltatással, most azonban az eddigi jutalmakat gáláns többszörözésekkel, és még fizikai ajándékokkal is kiegészíti a Binance, közleményük itt látható.

2019 november 22. és december 22. között tartanak az extra bónuszok, fontos kitétel, hogy folytatólagos, azaz több, egymást követő bejelentésre van szükség a jutalmak elnyeréséhez.

Két, egymást követő bejelentésért 50%, három egymást követőért 75%, négy, vagy annál több, egymást követő bejelentésért 100% bónusz jár.

A bónuszok pontos fiat összege pedig 200-10 000 dollár között mozog, valóban szép számokról van szó.

Azt, hogy mi határozza meg egy hibajelentés értékét az határozza meg, hogy milyen súlyú bejelentés érkezett, a következőek szerint:

  • Kritikus: 5000-10 000 USD
  • Súlyos: 1500-5000 USD
  • Mérsékelt: 600-1500 USD
  • Alacsony: 200-600 USD

A bónuszokat kombináltan is megkaphatjuk, tehát ha például bejelentünk három hibát melyek összesített értéke 600 dollár, akkor 600 + 600 * 1,5 + 600 * 1,75, vagyis 2550 dollár üti a markunk. Mindezeken túl a legsikeresebb “bugvadászok” külön jutalomban is részesülnek, az alábbiak szerint:

  • első helyezett: 5000 USD értékű BNB, és egy Binance pulóver
  • második helyezett: 2500 USD értékű BNB, és egy Binance pulóver
  • harmadik helyezett: 1000 USD értékű BNB, és egy Binance pulóver

A Bugcrowd platformján kell csatlakoznunk, egészen pontosan itt. Azt, hogy mekkora jelentősége van a hibakeresésnek könnyű belátni, hiszen igen jelentős összegek mozognak még a kisebb kriptopénztőzsdéken is, különösen igaz ez a piac legsikeresebbjének tartott Binance esetében.

A Kripto Akadémia sikeres rovarirtást kíván minden olvasójának, Binance regisztrációt itt készíthetünk magunknak.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img