Ezért HODLer a HODLer

spot_img

A közvélemény- és piackutatás önálló szakma, nem véletlenül, hiszen összetett, és szerteágazó feladatokról van szó. Néha azonban több sem kell, mint felmenni egy olyan fórumra, mint például a Reddit, és megnézni, hogy egy adott kérdésről mit gondolnak a felhasználók.

A “Why are you bullish on Bitcoin? Why do you HODL?” elnevezésű topikot alig tíz órája nyitották, eddig száz komment érkezett, ebből szemezgettünk, lássuk, hogy miért HODLer a HODLer!

A cél, hogy minőségi, ha úgy tetszik “intelligens” kommenteket tekintsünk át, amikből tanulhatunk, ám a könnyedség jegyében bemutatunk egy-egy humoros megnyilvánulást is:

Azért nem remeg meg a kezem, mert ha megmarad a kereslet, vagyis nincs szükség ebben növekedésre, akkor a következő felezés (blokkjutalom felezés -szerk.) után jelentősen felmegy az ár, bármit is jelentsen ez.

Ez utóbbi hosszászólás tucatnyi válaszból álló vitát generált, van, aki szerint a felezés hatását már látnunk kellene, mások szerint “jövőbéli” coinokat nem lehet beárazni, megint mások szeirnt az aktuális ár az összes rendelkezésre álló információt “tartalmazza”, nem kivétel ezalól a felezés sem.

Túl lusta vagyok eladni.

Azok, akik nem adoptálják a pénz “legkeményebb” formáját, lemaradnak azokhoz képest, akik megteszik.

Azok a dolgok, amik lehetségessé válnak a Lightning Network-el, a limitált készlet ténye, a határtalanság egyebek mellett.

Azért, mert a hitem az amerikai kormányzatban, hogy azt tegyék amit kell szinte teljesen elszállt.

1000% hasznot értem el, de 10 000%-ot akarok, alacsony kockázat, extrém magas jutalom, korunk asszimetrikus fogadása.

Ehhez a komenthez érkezett egy érdekes válasz:

Itt megálltam, hiszen ez tulajdonképpen én vagyok. Legjobb forgatókönyv: 1 BTC = 10 millió dollár. Legrosszabb forgatókönyv: 1 BTC = 1 BTC. 

Azért vagyok HODLer, mert 20 dollárért vettem 11 k-nál úgy, hogy nem tudtam mit csinálok. Illetve nem tudom hogy kell eladni, úgyhogy lovagoljuk meg ezt a hullámot.

Mik az alternatívák? USD? Semmiképp. Arany? Abból van valamennyi. Nincs túl sok más választás.

Nincs jobb pénz technológia, és könnyen adoptálható.

Nem vagyok túlzottan bullish a bitcoin kapcsán. Azért tartom, mert a portfólióm része, nagyjából 30%.

Az internet mondta.

Az egyik ok, hogy a bitcoin – leszámítva az altcoinokat – az egyetlen módja a digitális értéktárolásnak. A bitcoin előtt lehetetlen volt értéket digitálisan tárolni, és transzferálni. Korábban csak IOU-kat (I Owe You, vagyis tartozom neked -szerk.) lehetett küldözgetni.

Mert a fiat rendszer összeomlóban van, itt az ideje, hogy visszavegyük az önállóságunkat a bank-kartellektől, akik rátelepedtek az életünkre.

Lambók.

A topik még számos további, változó mélységű, intelligenciájú, és komolyságú kommentet tartalmaz, aki szeretne tovább olvasni, annak erre tessék. Mi azonban inkább olvasóinkhoz fordulunk, mondd el egy komment formájában, hogy te miért vagy hodler!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img