#builtwithbitcoin: 100 iskolát épít Afrikában a kriptopénztőzsde

spot_img

Régóta tudjuk, hogy a Binance saját jótékonysági rendszerrel, közösségi adakozás platformmal is rendelkezik, az sem új, ha egy-egy prominens szereplője a kriptopénz közösségnek jótékonysággal foglalkozik. A Paxful.com kriptopénztőzsde most azonban új szintre igyekszik emelni a “kripto-jótékonyságot”, 100 iskolát terveznek építeni Afrikában, ebből kettő már el is készült.

A bejelentés a Paxful egyik vezetőjének, Ray Youssef-nek a Twitter csatornáján jelent meg, olyannyira népszerűvé vált, hogy még maga CZ, a Binance első embere is megosztotta. Számos kezdeményezés indult az elmúlt években, hogy a jótékonyság, és a kriptopénzek, a blokklánc kapcsolata szorosabb lehessen, ilyen például az Aidcoin, egy kriptopénz, amit kifejezetten azért hoztak létre, hogy átláthatóbb legyen az adakozás.

A Binance Charity platformja eddig több mint 481,67 BTC-t gyűjtött különböző projektekre.

A CryptoSlate vonatkozó aloldala, melyen a kifejezetten a jótékonyságra fókuszáló kriptopénzeket gyűjtik jelenleg 11 projektet számol, köztük olyan nevekkel, mint Helpico, Carebit, vagy a meglehetősen beszédes nevű BiblePay. Szintén közösségi finanszírozásban utazik a jeleneg kevésbé aktív CryptoGivingTuesday, egy rendszer, amiben számos különböző kriptopénzzel támogathatunk nemes ügyeket.

Az UNICEF kriptopénz bányászatra kéri támogatóit

Jelentős számokkal büszkélkedik a Pinapple Fund, állításuk szeirnt több mint ötvenöt millió dollárt, bő 5100 BTC-t kalapoztak eddig össze több tucat jótékony szervezet számára. A magára hagyott, legalábbis pillanatnyilag inaktív projektek népes táborát erősíti a Crypto Charity Fund, néhány projektet felsorolnak a címoldalon, de nem látszik túl sok élet a rendszeren.

Ha többet szeretnél tudni a kriptopénzek, és a blokklánc technológia működéséről, iratkozz fel az ingyenes KriptoSuli leckesorozatunkra, a legjobb szakértőink által összeállított, rövid, könnyen emészthető oktatóanyagokról van szó, amiket néhány naponta kapsz meg emailben.

Hasonlóan “élettelen” jelenleg a Crypto Giving, bár tény, hogy a kanadai kezdeményezés komoly, nagy jótékonysági szervezetekkel áll kapcsolatban. Az egyik sikeresebb platform a területen a bithope, bár jelenleg nem állnak túl jól a gyűjtések ezen a közösségi adományozás platformon sem.

Hasonlóan “pang” a The Giving Block is, úgy tűnik a Binance mellett kevesen vannak, akik igazán aktív, valóban jól működő kripto jótékonysági rendszert tudtak -eddig- építeni. A terület nem mellesleg már saját terminusokkal is rendelkezik, a “kripto-filantróp”, olyan személyre utal, aki kriptopénzzel segít valamilyen jó ügyet.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, még maga az UNICEF is nyitott a kriptopénzek felé, adományokat küldhetünk a nemzetállamokat összefogó szervezetnek, hogy aktuális projektjeik finanszírozását segítsük.

Az UNICEF kriptopénz alapot indít és HODLer lesz

Kilenc kriptopénzben adakozhatunk a francia UNICEF-nek

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img