Jövőre ismét rákapcsol a Bitmain

spot_img

Hétvégén tartotta éves találkozóját a Bitmain, ahol a vállalat igazgatója, Jihan Wu jelentette be azt a három új szolgáltatást, amelyekkel ösztönözni szeretnék a nagyüzemi bányászat terjedését.

A jövőben azok, akik legalább 100 bányagépet vásárolnak a cégtől, már 50%-os előleg befizetésével is leadhatják a rendelésüket, míg 5000 bányász fölött ez 20%-ra csökken.

Mivel ebben az iparágban a gépek megrendelése, összeszerelése és tényleges leszállítása között akár hónapok is eltelhetnek, ez a fizetési mód könnyebbséget jelenthet a vásárlók számára, akiknek a jövőben nem kell hónapokon keresztül kihasználatlanul hagyniuk a pénzüket.

Ha te is szeretnéd munkára fogni a pénzedet, próbáld ki a magyar Inlock szolgáltatásait, ami a hagyományos pénzintézetekhez képest kiemelkedően magas kamatokat kínál.

A Bitmain második fontos újítása egy olyan tőzsdei termék (opciós szerződés) bevezetése lesz, amivel a bitcoin árfolyamának ingadozása ellen szeretnék megvédeni az ügyfeleiket. Azok, akik legalább 10 millió jüan (~1.5 millió dollár) értékben vásárolnak tőlük, részesedést kaphatnak ebből a tőzsdei ügyletből, ami abban az esetben termelne profitot, ha a bitcoin értéke $5000 alá csökkenne.

Bitcoin hedging: egyszeres short az összeomlás ellen

A Bitmain harmadik újítása az “egy éves közös bányászati program” bevezetése lesz. Ennek keretében a Bitmain a saját S17-es bányagépeit bocsátja a partnerei rendelkezésére és kifizeti az ezek működtetéséhez szükséges éves áramszámlát is (maximum 0.35 jüan, $0.05 / kWh-ig), amiért cserébe az üzlettársnak kell biztosítania a művelethez szükséges telephelyet, személyzetet és egyéb infrastruktúrát.

A profitot havonta osztják majd fel egymás között a felek, amiből 75% a Bitmaint, 25% a partnert illeti meg. Ha a bányászat során az adott hónapban elért profit nem fedezné a felhasznált elektromos áram költségeit, a teljes bevétel a Bitmainé marad.

A bányagépek értékesítése mellett, egyre inkább a fentihez hasonló szolgáltatások irányába mozdulhatnak majd el a bányászati eszközök gyártói, hogy versenyelőnyre tegyenek szert a vetélytársaikkal szemben.

A Bitmain egyik ellenfele, a Canaan Interactive novemberben, egy 90 millió dolláros részvénykibocsátás keretében került be a világ egyik legnagyobb részvénypiacának, a Nasdaq-nak a kínálatába. A cég mindezt Kína történelmének talán leglátványosabb reklám show-jával ünnepelte meg, melynek keretében egy egész városrészt kivilágítottak. Egy másik cég, a MicroBT szintén most tervezi piacra dobni flagship kategóriás bányagépeit.

Bár sokan sokféleképpen magyarázzák a bitcoin árfolyamának jelenlegi gyengélkedését, a bányászat szempontjából a mamutcégek malmára hajthatja a vizet, ha a felezésig még az önköltségi ár környékén, vagy az alatt maradna a BTC ára. Minél több bányász kishal szorul ki addig a piacról (olyanok akik nem rendelkeznek tartalékokkal, hanem hónapról-hónapra működnek), annál több marad a Bitmainnek és társainak a felezés előtti hónapokban még begyűjthető 12.5 bitcoinos bányászati jutalmakból.

Ha érdeklődsz a bányászat iránt, csatlakozhatsz Discord csatornánkhoz, amelynek #bányászat szobájában hasonló érdeklődésű emberekkel beszélgethetsz. Ha pedig esetleg még nem lenne tiszta számodra, hogy miről is szól ez az egész, feliratkozhatsz ingyenes tanfolyamunkra, a KriptoSulira is.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img