Satoshin kívül mindenki a csúcson szállt ki?

spot_img

A hétvége talán legnagyobb figyelmet kapott eseménye egy Vitalik Buterinnel készített interjú volt, ahol az Ethereum társalapítója elmondta, hogy az Ethereum fejlesztéséért felelős alapítvány, az ő tanácsára adott el mintegy 100 millió dollárnyi ETH-et a 2017/2018-as csúcson.

“Rá tudtam venni őket, hogy lényegében a csúcs közelében adjanak el 70 000 ETH-et (~100 millió dollárt), amivel sikerült megduplázni a költségvetésüket.”

Buterinről már korábban is tudni lehetett, hogy személyes ETH készleteiből 22 millió dollár értékű tokent értékesített 2017. december 12-én, amiért sokan a Litecoin alapító Charlie Lee-hez hasonlították, aki szintén a bikapiac csúcsán adta el saját coinjait.

Vitalik egy nappal az eladást követően egy követőihez intézett kérdésben már azt firtatta, hogy a kriptopiac megérdemli-e, hogy az akkoriban egyre jobban elszálló árfolyamokon értékeljék. Bár felvetését sokan jogosnak tartották, egyes kommentelők szerint nem volt etikus tőle, hogy csak azután kezdett bele a moralizálásba, miután meggazdagodott az előbányászott tokenjeinek eladásán.

Buterin és Lee kapcsán valaki viccesen meg is jegyezte, hogy az összes kriptopénz alapító közül egyedül Satoshi lehetett az, aki semmit sem adott el a csúcson.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img