A kriptopénzek tőkeáttételes kereskedése 2020-ban

spot_img

Májusban fog sor kerülni a következő felezési eseményre, ami az általános vélekedés szerint pozitív hatással lehet a kriptopénzek árfolyamaira

A legvadabb jóslatok az idei évre már 50 000 és 100 000 dolláros BTC csúcsokat vetítenek előre, az őrült spekuláció így ismét a kriptopiacok felé terelheti majd a tradereket, akik nem csak a bitcoin, de az ethereum kilengéseiből is profitálhatnak.

BTC, ETH és LTC kereskedés tőkeáttétellel

A kriptopénzek és a blokklánc technológia által lehetővé tett innovációk tették lehetővé a PrimeBit indulását, ami egy P2P tőkeáttételes kereskedést lehetővé tevő platform. Nézzük meg, hogy pontosan hogyan is működik az oldal?

Miután valaki BTC-t utalt be a PrimeBiten vezetett számlájára, máris élhet a piacon elérhető legmagasabb, akár 200-szoros tőkeáttételi lehetőséggel. A befizetett összeg akár 200-szorosának megfelelő pozíciókkal kereskedhet, vagyis a jelenlegi 8600 dolláros bitcoin árfolyam esetében, már 43 dollárral is megnyithat egy teljes BTC-nyi pozíciót.

A nyereség / veszteség asszimetriája a PrimeBiten

Tegyük fel, hogy long pozíciót (vásárlás) nyitunk 7103 dolláros árfolyamon, amit 200-szoros áttételnél akár már 35.52 dollárnyi BTC befizetésével is megtehetünk.

A PrimeBit profitkalkulátora segít a legjobb kereskedési lehetőségek feltérképezésében.

Ha a piac ellenünk fordul, ilyen magas tőkeáttétel használata esetén már egy kisebb ellentétes irányú elmozdulás is a pénzünk elvesztéséhez vezethet. Ha a fenti példában az árfolyam 7103-ról, 7067.49 dollárra esne vissza, máris búcsút inthetnénk a 35.52 dollárunknak. Ha viszont szerencsénk lenne, annak akár több tízszeresét is zsebre vághatnánk.

Alacsony tőkeáttétel

Aki több mozgásteret szeretne hagyni az esetleges hibáknak, használhat alacsonyabb tőkeáttételt is. Nézzük mi történne akkor, ha 200-szoros helyett, csak 10-szeres áttételt használnánk. Ahhoz, hogy a fenti árfolyamok mellett 1 BTC nagyságú pozíciót nyithassunk, annak 1/10-ére, vagyis 710.30 dollárra lenne szükségünk.

Ez a tőkeáttétel sokkal nagyobb hibahatárra ad lehetőséget. A likvidálási árunk néhány tíz helyett, több mint 700 dollárral tolódna ki, egészen 6392.70 dollárig.

Ha érdekel a kriptopénzkereskedés, próbáld ki a PrimeBitet, ami egyike azon kevés kriptokereskedő platformoknak, amik támogatják a MetaTrader 5 vezető kereskedési szoftverét.

A PrimeBit elérhető az MT5 desktop és mobil alkalmazásán keresztül, vagy a PrimeBit MT5 WebTrader használatával, ami bármilyen program telepítése nélkül teszi lehetővé a kereskedést. A PrimeBit minden funkciója elérhető a platformon nyitható Demo számlán keresztül, vagy egészen minimális összeggel is kipróbálható a minimum nélküli befizetéseknek köszönhetően.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img