Elhunyt Blummer Tamás, független Bitcoin fejlesztő

spot_img

Sajnálattal értesültünk róla, hogy elhunyt Blummer Tamás, aki független fejlesztőként és gondolkozóként a nemzetközi Bitcoin közösség meghatározó alakja volt.

Tamás a 90-es években a Deutsche Bank elemzője volt, később pedig a Morgan Stanley budapesti fejlesztői csapatának vezetője lett. Programozóként 2012 óta járult hozzá a Bitcoin ökorendszerének növekedéséhez, többek között az ő nevéhez fűződik a Rust programozási nyelvhez készített fejlesztői könyvtár létrehozása.

Tamás a halálát megelőző hetekben is aktív volt, az utolsó Bitcoinnal kapcsolatos blogbejegyzését december 16-án tette közzé. A Bitcoin születésnapján megjelenő utolsó Twitter üzenetében hálát adott azért, hogy ezen a projekten dolgozhatott.

Tamás tavaly májusban egy népszerű kriptós podcast vendége volt, a vele készült interjút itt hallgathatjátok meg.  A nemzetközi közösség több ismert tagja is megrendülését fejezte ki halálával kapcsolatban. Nyugodjék békében.

“Az elmúlt három évben rendületlenül harcoltál a rákkal. Hiányozni fog a barátságod, a bölcs szavaid és a humorod. Köszönöm mindazt, amit az életről és a Bitcoinról tanítottál nekem. Fájó szívvel búcsúzom tőled.”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img