Heti hírek: Wright, Tether per, Binance Japánban és pénzmosás

spot_img

Ki hitte volna?

Craig Wright mégsem tud hozzáférni 8 milliárd dollár értékű bitcoinjaihoz – ezt pedig Wright ügyvédje mondta el tegnap a Decrypt-nek. A tárca, amin ez a bitcoin mennyiség található, még a Bitcoin pályája elején keletkezett és a legtöbben Satoshi Nakamotóhoz kötik.

Ezzel a fejleménnyel véget érthet a régóta húzódó ügy, amiben Craig Wright töretlenül próbálta bebizonyítani, hogy ő Satoshi. A bizonyíték és azt övező várakozás volt az egyik tényezője az eheti BSV pumpnak is, mert a szociális hálókon idejekorán elterjedt, hogy Craig Wright bebizonyította, hogy ő maga Satoshi. A hír megjelenése óta a BSV árfolyama több mint 40%-ot zuhant.

Tethering

Tovább folyik a Tether pere New Yorkban. A Tether vállalat ezúttal beleegyezett az ügyészség kérésébe, miszerint az ellene felhozott három vádat összevonják és egy eljárás keretében tárgyalják meg, mivel azok szorosan kapcsolódnak egymáshoz. Az USDT-t kibocsátó cég a 2017-es BTC felfutás miatt áll eljárás alatt, piaci manipuláció miatt.

Nehéz helyzetbe került a Binance Japánban

A Binance szerdán értesítette a Japán ügyfeleit, hogy hamarosan korlátozni fogja a hozzáférésüket a szolgáltatásaihoz. Határidőt nem adtak, de a kereskedés és a vétel-eladás teljes beszüntetése már a küszöbön lehet a japánok számára. A drasztikus lépést a szigorú Japán szabályozások indokolhatták, amik miatt régebben a Kraken is ott hagyta az országot. A Binance már dolgozik egy megoldáson, amiről egyelőre nem árultak el sokat, de úgy alakítják majd a működésüket, hogy teljes mértékben megfeleljenek a szabályoknak.

A Binance és Huobi osztozik az illicit tranzakciók felén

A Chainalysis nevű blokklánc elemző vállalat a héten tett közzé egy érdekes kutatást, amiből az derült ki, hogy a Binance-ra irányult az összes illegális tevékenységgel kapcsolatos Bitcoin utalás 27,6%-a. A másik kiugró “eredményt” a Huobi érte el, ahol további  24,7%-ot becsültek a kutatók. Vagyis ez a két tőzsde a vizsgált esetek több mint felében szerepeltek. Az illicit tranzakciók főleg a tőzsdék OTC szolgáltatásain mennek keresztül, mert ezeknek a személyazonosítási követelményei sokkal lazábbak, mint az ismert spot tőzsdei szolgáltatásnak.

A Chainalysis a bűnüldözésnek és az igazságszolgáltatásnak is segít eredményre jutni olyan ügyekben, ahol a tettesek kriptopénzeket használtak, azzal, hogy blokkláncokat feltérképez és elemez.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img